Laatste aflevering Langs de kust zaterdag te zien op NPO 2

Laatste aflevering Langs de kust zaterdag te zien op NPO 2
Huub Stapel en Martin Hendriksma sluiten af in Groningen

Kijktip :

In de laatste aflevering van Langs de kust sluiten Huub Stapel en Martin Hendriksma hun reis langs de Nederlandse kust af in Groningen. Ze bezoeken onder meer Lauwersoog, openluchtmuseum Het Hoogeland en Noordpolderzijl.

Langs de kust gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Oesters
In de haven van Lauwersoog ontmoet Huub Barbara Geertsema-Rodenburg. Zij maakt deel uit van de Goede Vissers, mensen die staan voor lokaal en duurzaam. Nabij hun proeflokaal gaat Huub oesters plukken en proeven. Hij houdt alleen helemaal niet van oesters… Langs de Groningse Kust stond landbouw lang centraal, dit leidde tot een klassenmaatschappij.

Kleinste haven
De boeren waren de baas, de landarbeiders moesten het met minder rooien. Toonbeeld van dit alles is het openluchtmuseum Het Hoogeland, daar tonen ze hoe het vroeger was. Verder drinken de heren een biertje in de kleinste zeehaven van Nederland, in Noordpolderzijl. De reis wordt afgesloten in de enige buitendijkse vogelkijkkast (Kiekkaaste) van Nederland.

De slotaflevering van Langs de kust is zaterdag 24 september om 20.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Langs de kust terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's