Nieuwe dramaserie Rampvlucht vanaf donderdag te zien op NPO 1

Nieuwe dramaserie Rampvlucht vanaf donderdag te zien op NPO 1
Dertig jaar na vliegramp in de Bijlmer

Kijktip :

4 oktober 1992. In de Amsterdamse Bijlmermeer voltrekt zich een ramp: een vrachtvliegtuig van El Al boort zich in twee bomvolle woonflats. Nederland is in één klap wereldnieuws. De groots opgezette complotthriller Rampvlucht vertelt dertig jaar na dato het verhaal van deze vliegramp.

Rampvlucht aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Zwarte doos
Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp wijst uit dat er een veiligheidspen bij één van de motoren is losgeschoten. Gewoon heel veel pech. Gelukkig was het een goederenvliegtuig met aan boord slechts parfum, bloemen en computeronderdelen, zegt Den Haag. De zwarte doos is onvindbaar. Na een periode van nationale rouw gaat Nederland weer over tot de orde van de dag.

Medische klachten
Maar in de maanden die volgen worden huisdieren ziek en krijgen bewoners en reddingswerkers medische klachten. Zou het kunnen dat er nog meer in dat vliegtuig zat, houdt iemand iets achter? Een jonge dierenarts uit de Bijlmermeer en twee journalisten laten het er niet bij zitten. Ze gaan op zoek naar antwoorden, waardoor ze in een zes jaar durende strijd belanden met de luchtvaartwereld, de overheid en geheime diensten.

De nieuwe serie Rampvlucht is van donderdag 29 september tot en met dinsdag 4 oktober dagelijks (met uitzondering van zaterdag 1 oktober) rond 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Rampvlucht terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's