Nieuwe documentaireserie Classique Gilbert start dinsdag op België Eén

Nieuwe documentaireserie Classique Gilbert start dinsdag op België Eén
Wielrenner Philippe Gilbert hangt zijn fiets aan de wilgen

Kijktip :

Dit jaar zwaait een aantal grote wielrenners af, na jarenlange trouwe dienst in het peloton. Tot hen behoren legendarische rondewinnaars als Vincenzo Nibali (37) en Alejandro Valverde (42), maar ook de Belgische publiekslieveling Philippe Gilbert (40). Hij wordt geëerd met de driedelige documentaireserie Classique Gilbert.

Klassiekers
In oktober 2022 is het professionele wielerleven van Philippe Gilbert definitief voorbij. Deze klassieker-specialist schreef in zijn carrière meerdere grote wedstrijden op zijn naam. In 2017 wint hij redelijk onverwacht de Ronde van Vlaanderen. Plots heeft hij drie van de vijf topklassiekers gewonnen: de Ronde van Lombardije (tweemaal zelfs), Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen.

Bucket list
In de laatste jaren van zijn illustere carrière heeft Gilbert een nieuw doel: de Grote Vijf compleet maken. Daarvoor moet hij ook de klassiekers Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix winnen. De driedelige docureeks Classique Gilbert volgt hem en zijn entourage in de vijf laatste seizoenen van zijn carrière, in zijn zoektocht naar deze overwinningen. We krijgen ook een unieke blik in zijn privéleven.

De documentaireserie Classique Gilbert is vanaf dinsdag 4 oktober wekelijks rond 21.25 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV