Documentaire Een gat in mijn hart dinsdag 4 oktober te zien op NPO 2

Documentaire Een gat in mijn hart dinsdag 4 oktober te zien op NPO 2
Akwasi maakt comeback op tv

Kijktip :

Dinsdag 4 oktober is de eerste documentaire van het nieuwe Omroep ZWART te zien op NPO 2. Een gat in mijn hart wordt uitgebracht vanwege de dertigjarige herdenking van de vliegramp die op 4 oktober 1992 plaatsvond in de Bijlmer.

Een gat in mijn hart gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Akwasi
Op 4 oktober 1992 is er een vliegtuig neergestort in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Kinderen uit de omgeving hebben destijds op school de opdracht gekregen om hun ervaringen te tekenen ter verwerking van het trauma. Deze verhalen zijn gebundeld in een boek. Nu, dertig jaar later, gaat Akwasi samen met lotgenoten de confrontatie met hun gedeelde trauma aan.

Ervaringen
Welke plek hebben de ervaringen van dertig jaar geleden vandaag de dag nog in hun leven? Is het trauma iets om te op te lossen, of juist iets wat de ruimte verdient om er te zijn? Met deze documentaire wordt op dinsdag 4 oktober 2022, precies dertig jaar na de vliegramp, stil gestaan bij de vele onzichtbare gevolgen die de ramp heeft gehad op de multiculturele bevolking van de Bijlmer.

De documentaire Een gat in mijn hart is dinsdag 4 oktober om 22.15 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Een gat in mijn hart terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV