Maandag in Op1: Peter Kee, Wim Voermans over aangifte Bergkamp en sms’jes van Rutte

Maandag in Op1: Peter Kee, Wim Voermans over aangifte Bergkamp en sms’jes van Rutte
Dit zijn de gasten van Op1 van maandag 3 oktober

Kijktip :

Maandagavond presenteren Natasja Gibbs en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 3 oktober.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van maandag 3 oktober

  • Premier Rutte overtrad jarenlang de Archiefwet bij het wissen van zijn sms’jes. Dat oordeelde de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed vandaag in een kritisch rapport. Ook deed Kamervoorzitter Vera Bergkamp vandaag aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie over het onderzoek naar haar voorganger Khadija Arib. We bespreken de politieke gevolgen met politiek commentator Peter Kee en hoogleraar staatsrecht Wim Voermans.

  • Rond haar zestigste ontmoette oud-schrijfster Annemarie Oster een ietwat brutale, maar charmante man. Ze vallen voor elkaar, gaan samenwonen en trouwen jaren later. Als de gezondheid van haar nieuwe liefde achteruit gaat, raakt hij afhankelijk van haar mantelzorg. Over het zorgen voor haar man schrijft Oster ‘Mantelliefde’, een boek vol satire en lucht over een zwaar thema. Vanavond vertelt ze erover bij Op1.

  • Het gaat binnen de schaakwereld al wekenlang nergens anders meer over; de beschuldiging van wereldkampioen Magnus Carlsen dat de Amerikaan Hans Niemann valsspeelde tegen hem. Reden voor de internationale schaakbond om een officieel onderzoek in te stellen, met mogelijk grote gevolgen voor de schaaksport. Want hoe kan in de toekomst vals spel voorkomen worden? We bespreken het met schaakgrootmeester Max Warmerdam en schaakliefhebber Nick Schilder.

  • Hij kocht op zijn negentiende zijn eerste café, bezit inmiddels tientallen zaken in Nederland en de rest van Europa en heeft een geschat vermogen van 11 miljoen. Alles wat Won Yip aanraakt, lijkt in goud te veranderen, maar wat gaat er schuil achter het succes van de horecabaas? Hij laat het allemaal zien in de documentaire ‘Koning op de Dam’ en vertelt er vanavond over bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's