Recensie: in Halloween Ends vecht Laurie Strode nog één keer tegen het ultieme kwaad

Recensie: in Halloween Ends vecht Laurie Strode nog één keer tegen het ultieme kwaad
Horrortrilogie herpakt zich met veel bloed..

Film :

Vanaf 13 oktober is de film Halloween Ends te zien in de Nederlandse bioscopen. Eindelijk: de lang gevreesde horrorfinale is hier. Gaat Laurie Strode het ultieme kwaad voor eens en altijd in de pan hakken? Lees hier de filmrecensie van Halloween Ends.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"The Psycho and the Freak"
De sage van Michael Myers en Laurie Strode komt tot een huiveringwekkend hoogtepunt in dit laatste deel van deze trilogie. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

Actrice Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) en Michael Myers in de film 'Halloween Ends'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 5,4

De eerste Halloween uit 2018 werd goed ontvangen, en Halloween Kills was de grootste teleurstelling van 2021. Eerlijk is eerlijk: Halloween Ends is als laatste in de trilogie gelukkig niet zo matig als de tweede in de reeks, maar ook deze finale is niet perfect. Niet alles is kommer en kwel: zo zet acteur Rohan Campbell (jawel, uit Virgin River) een zeer verontrustende Corey Cunningham neer en is Jamie Lee Curtis nog net zo hysterisch als de vorige delen. Ook zitten er een paar sterke schrikeffecten in en is de DJ-scène lekker bruut. Helaas mist Halloween Ends een klein beetje erotiek en een goede opbouw: de boel gaat nogal van de hak op de tak. Tot slot hebben we hier te maken met een vrij voorspelbare finale, wat voor een laatste film in een trilogie toch wel jammer is. Zo legendarisch als de eerste Halloween uit 1978 wordt het nooit meer. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All at Once) en Kyle Richards (Halloween Kills) zijn ook Will Patton (The Forever Purge) en Nick Castle (The Seat Filler) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Gordon Green (serie Hellraiser).

Vanaf 13 oktober 2022 is de film Halloween Ends te zien in de bioscoop. Genre: horror, drama. Tijdsduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's