Aangrijpende documentaire Overgave van Marijn Frank maandag te zien op NPO 2

Aangrijpende documentaire Overgave van Marijn Frank maandag te zien op NPO 2
Marijn Frank gaat hardlopen na overlijden jeugdvriendin

Kijktip :

Na de dood van haar dierbare jeugdvriendin erft Marijn Frank haar hardloopkleren. Ze haat hardlopen, maar in een poging om niet aan haar verdriet ten onder te gaan besluit ze te gaan trainen voor de marathon van Berlijn. We volgen dit bijzondere project in de aangrijpende documentaire Overgave.

Overgave gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Zielsverwanten
Marijn en Annemarie zijn sinds de middelbare school zielsverwanten. Ook hun dochters worden vriendinnetjes. Dan wordt Annemarie ernstig ziek en vraagt aan Marijn om haar te filmen voor haar nog kleine dochter. Marijn filmt zo het laatste jaar van Annemaries leven. Na de dood van Annemarie is er alleen maar leegte en verdriet, dat maar niet minder wordt.

Hardlopen
Annemarie had ontdekt dat ze zich mentaal mentaal beter en sterker kon voelen door hard te lopen. Marijn besluit daarom het hardlopen een kans te geven, om zo haar vriendin daarin beter te begrijpen. In Overgave laat Marijn zien hoe ingrijpend het verlies van een dierbare vriend of vriendin kan zijn en hoe moeilijk er met dat gemis te leven valt. We volgen haar in een pijnlijke zoektocht naar manieren om weer plezier in het leven te krijgen.

De documentaire Overgave is maandag 17 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Overgave terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's