Vanavond op tv: documentaires Louis en Herr Bachman und seine Klasse

Vanavond op tv: documentaires Louis en Herr Bachman und seine Klasse
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 10 november

Kijktip :

Vanavond zendt de publieke omroep twee mooie documentaires uit. Op NPO 1 is het eerste deel van Louis te zien, een portret van bondscoach Louis van Gaal. NPO 2 komt met Herr Bachmann und seine Klasse. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 10 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zembla: dodelijke drones in Oekraïne

NPO 2
20:25 uur

De oorlog in Oekraïne, die in februari begon met de inval van Rusland, duurt nog altijd voort. De laatste tijd komen er steeds meer berichten over dodelijke killer drones, die vooral door Rusland worden ingezet. Zembla doet vanavond onderzoek naar dit fenomeen. Lang leek het alleen te bestaan in sciencefictionfilms: onstuitbare drones die de samenlevingen ontwrichten. Maar in de oorlog in Oekraïne tonen drones nu al hun verwoestende slagkracht.

Terug: #Ajouad

NPO 3
21:05 uur

In het tweede seizoen van #Ajouad, vanaf vanavond te zien op NPO 3, duikt presentator Ajouad El Miloudi opnieuw in actuele onderwerpen die soms controversieel zijn, maar waar in ieder geval de meningen over uiteenlopen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen staat de 'cancelculture' centraal. Ajouad verkent de redenen om te cancelen en laat zien wat de effecten en gevolgen zijn. Voor voorvechters van het vrije woord, voor fans, voor kunstenaars, voor een reputatiemanager en de gecancelden zelf.

Docu: Louis

NPO 1
21:30 uur

In de aanloop naar het WK voetbal in Qatar, dat op zondag 20 november begint, zendt NPO 1 de documentaire Louis in twee delen uit. Eerder dit jaar verscheen de documentaire in de bioscoop en vanavond is het eerste deel van de film te zien op televisie. Hij is één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal. Hij blikt terug op hoogte- en dieptepunten in zijn kleurrijke leven.

Docu: Herr Bachmann und seine Klasse

NPO 2
22:20 uur

Vanavond is op NPO 2 de documentaire Herr Bachmann und seine Klasse te zien. De film schetst een portret van de onconventionele leraar en rasopvoeder Dieter Bachmann en zijn leerlingen. Met veel geduld en humor leert hij zijn leerlingen hoe je het leven met elkaar leeft. Een jaar lang volgt regisseur Maria Speth leraar Dieter Bachmann en zijn klas in het Duitse Stadtallendorf. Zijn leerlingen zijn tussen twaalf en veertien jaar, komen uit meer dan twaalf landen en spreken soms amper Duits.

Misdaadfilm: Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Veronica
22:45 uur

Veronica zendt vanavond de briljante misdaadfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels uit. De Britse filmmaker Guy Ritchie maakte hiermee zijn debuut. Eddy haalt zijn drie vrienden over om geld te verzamelen voor een belangrijk pokerspel tegen een machtige lokale gangster, Hatchet Harry. Eddy verliest. Hij en zijn vrienden krijgen van Harry een week de tijd om hun schulden af te lossen en een plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV