Donderdag in Op1: kan kloof tussen stad en platteland gedicht worden?

Donderdag in Op1: kan kloof tussen stad en platteland gedicht worden?
De gasten van donderdag 10 november

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 10 november.

Lees verder onder de video's.


Onderwerpen Op1 van donderdag 10 november

  • Het platteland voelt zich genegeerd door Den Haag en Den Haag vindt dat het platteland haar hakken teveel in het zand zet. Nog nooit was het verschil tussen de stad en de regio zo zichtbaar als nu. Kan de kloof nog worden gedicht? We bespreken het met BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas, journalist Karel Smouter, boerendochter Marga Bult en ondernemer Gerard Brummer.

  • Ze zijn dit jaar beiden 75 geworden. Een mooi moment voor tv-iconen Mart Smeets en Kees Jansma om de balans op te maken in het boek ‘Nabeschouwing’. Daarin komt van alles ter sprake, maar gaat het toch vooral erg veel over sport. Met het duo blikken we vanavond terug op een leven lang in de sportjournalistiek.

  • De topambtenaar die het onderzoek naar Khadija Arib leidt, heeft zelf een klacht ingediend tegen de voormalig Kamervoorzitter. Desondanks weigert huidig Kamervoorzitter Bergkamp de ambtenaar van het onderzoek af te halen. Staat de onafhankelijkheid van het onderzoek, en daarmee de positie van Bergkamp op het spel? We bespreken het met jurist Marjan Olfers en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Actuele video's

Meer actuele video's