Heftige documentaire The Children in the Pictures dinsdag te zien op NPO 2

Heftige documentaire The Children in the Pictures dinsdag te zien op NPO 2
Kinderen redden van online misbruik

Kijktip :

Op NPO 2 is dinsdag de indrukwekkende documentaire The Children in the Pictures te zien. In deze documentaire volgen we de Australische Task Force Argos - een politieonderzoeksteam dat zich inzet voor het redden van kinderen van online seksueel misbruik.

The Children in the Pictures gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Steeds groter probleem
Dankzij goede opsporingstechnieken kunnen daders van online seksueel misbruik steeds vaker - en sneller - in de kraag gevat worden, maar helaas is het probleem daarmee niet opgelost. Sterker nog, het probleem wordt juist steeds groter: online seksueel misbruik is de snelst groeiende vorm van zware criminaliteit ter wereld en daders worden steeds geraffineerder.

Aanwijzingen
Onder leiding van rechercheur-inspecteur Jon Rouse besteedt het team elk moment van de dag aan het doorzoeken van enorme hoeveelheden materiaal met seksueel misbruik van kinderen, op zoek naar essentiële aanwijzingen die hen kunnen helpen de jonge slachtoffers te redden. En naarmate de technologie zich ontwikkelt, neemt ook de bedreiging voor de kinderen toe.

De documentaire The Children in the Pictures is dinsdag 15 november om 23.15 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu The Children in the Pictures terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's