Serierecensie: 1899 is nieuwe donkere serie van makers Dark

Serierecensie: 1899 is nieuwe donkere serie van makers Dark
Geheimzinnig en pikkedonker

Film :

Vanaf 17 november staat het eerste seizoen van 1899 op Netflix. De hitserie Dark was een groot succes en de makers van die serie komen nu met een historisch drama die gemixt wordt met science fiction en thriller-elementen. Lees hier de recensie van 1899 seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Plannen gewijzigd
Het migrantenschip Kerberos is op weg naar New York. De passagiers dromen van een betere toekomst. Maar na mysterieuze gebeurtenissen moet de koers op de Atlantische Oceaan worden gewijzigd. De passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel, ze belanden in een nachtmerrie als ze een op drift geraakt tweede schip tegenkomen

Key art van de serie '1899'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 83% | IMDb ★ 9,1

Eén ding is zeker als je deze serie aanzet: wat je ook verwacht, het is niet wat je verwacht. We hebben de laatste tijd maar weinig series gezien die zo'n wow-factor bezit als 1899, iets dat we ook al zagen in de vorige serie van de hand van deze makers. Het concept is zeer gedurfd en de makers krijgen het opnieuw voor elkaar om met een unieke visie het verhaal tot leven te brengen. Er zijn dromen - die je hoogstwaarschijnlijk regelmatig ervaart - die logischer aanvoelen dan deze serie en dat is een compliment. Het decor, de kostuums en zelfs de special effects zijn bijna levensecht, wat zeer knap is in een tijd waarin films en series maar gemaakt blijven worden. Tipje: zet de lichten even uit en doe de rolgordijnen naar beneden, want anders is het lastig te zien. 4,5 ster.

Cast
Onder meer Aneurin Barnard, Emily Beecham en Andreas Pietschman spelen rollen in deze serie. Deze productie wordt geleid door Baran bo Odar (Dark).

Vanaf 17 november 2022 is 1899 seizoen 1 te streamen op Netflix. Genre: mysterie, thriller. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's