Filmtips pakjesavond 2022: De leukste speelgoed- en Sinterklaasfilms van dit moment

Filmtips pakjesavond 2022: De leukste speelgoed- en Sinterklaasfilms van dit moment
Met De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis, Lyle, Lyle, Crocodile en meer

Film :

Het is bijna zo ver! Sinterklaasavond 2022 gaat bijna beginnen, en daarom heeft Gids.tv op het nimmertje de beste, leukste of spannende familiefilms op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis (2022)

Bioscoop

Bron: Just Entertainment
In deze gloednieuwe muzikale familiefilm krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. De schurken Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Is Pakjesavond in gevaar? Lees hier waar je de film De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis kunt kijken.

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

20.30 uur op SBS9

Bron: Warner Bros
Op pakjesavond gaat SBS9 los in een bizarre en legendarische komedie met acteur Jim Carrey in de rol van zijn leven. Als de dolfijn Snowflake wordt ontvoerd staat hysterische dierendetective klaar om deze zaak op te lossen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Heerlijke komedie voor het hele gezin. Lees hier waar je de film Ace Ventura: Pet Detective kunt kijken.

Harry Potter en de Halfbloed Prins (2009)

20.30 uur op Net5

Bron: Warner Bros. Pictures
Het wordt een magische Sinterklaasavond want Net5 gooit de zesde verfilming van de Harry Potter reeks op de buis. De duisternis valt als Voldermort wederom toeslaat en Harry en zijn vrienden alles op alles moeten zetten om dit te breken. Lees hier waar je de film Harry Potter en de Halfbloed Prins kunt kijken.

Minions: Hoe Gru Superschurk Werd (2022)

Bioscoop | Pathé Thuis

Bron: Universal Pictures
De gele zetpillen zetten de boel op z'n kop in een nieuw avontuur waar we terug gaan naar het begin. Lachen gegarandeerd inclusief een erg leuke soundtrack. Ook doet deze briljante animatiefilm het bijzonder goed in de bioscoop. Lees hier waar je de film Minions: The Rise of Gru kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Minions: The Rise of Gru.

Matilda (1996)

Netflix

Bron: Sony Pictures Releasing
Met de Kerstdagen komt de gloednieuwe film Matilda the Musical uit op de streamingdienst Netflix, ook een film die gebaseerd is op deze Roald Dahl-klassieker. Om goed voorbereid te zijn, is het toch aan te raden om nog eens de beroemde film Matilda uit de jaren '90 met Mara Wilson in de hoofdrol nog eens op te starten. Lees hier waar je de film Matilda kunt kijken.

Toy Story 4 (2019)

Disney+

Bron: Disney+
Terwijl de speelgoedboeken weer door de brievenbus vallen en de verlanglijstjes worden aangevuld, kun je ook op avontuur gaan met onze vrienden Woody, Buzz Lightyear, Bo Peep en Forky in de hoofdrol. Misschien wel één van de leukste animatiefilms van de laatste jaren. Lees hier waar je de film Toy Story 4 kunt kijken.

Small Soldiers (1998)

Te huren

Bron: Universal Pictures
We gaan weer terug in de tijd voor een bijzonder grappige film vol actie en humor. Een veldslag tussen de Commando's en de Gorgonites staat op het punt te beginnen. Deze cultklassieker met speelgoed in de hoofdrol, in een spannende veldslag met piepjonge Kirsten Dunst en Gregory Smith in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Small Soldiers kunt kijken.

Strange World (2022)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
Deze splinternieuwe animatiefilm introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar altijd op de loer. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige en rare wezens. Lees hier waar je de film Strange World kunt kijken.

Clifford the Big Red Dog (2021)

SkyShowtime

Bron: Paramount Pictures
De tiener Emily Elizabeth (Darby Camp) ontmoet een magische dierenbeschermer (John Cleese) die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een enorme hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York. Lees hier waar je de film Clifford the Big Red Dog kunt kijken.

Lyle, Lyle, Crocodile (2022)

Bioscoop (vanaf 7 december)

Bron: Sony Pictures Releasing International
Over een paar dagen gaat deze fantastische familiefilm in première in de bioscopen. Maar nu al zien we deze zingende krokodil (stem van zanger Shawn Mendes) in de voorpremières voorbij komen. Van de makers van The Greatest Showman komt hier misschien wel de kersthit van het jaar. Lees hier waar je de film Lyle, Lyle, Crocodile kunt kijken.

Lees hier welke films in december 2022 draaien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's