Recensie: Guillermo del Toro's Pinocchio is menselijke held in pure vorm

Recensie: Guillermo del Toro's Pinocchio is menselijke held in pure vorm
Veruit de beste Pinokkio-film van dit jaar

Film :

Vanaf 9 december staat de film Guillermo del Toro's Pinocchio op Netflix. Het is niet het beste jaar voor de Pinokkio-films: ondanks dat er al twee zijn verschenen dit jaar, hebben we niet echt een goede gezien. Tot nu. Lees hier de recensie van Guillermo del Toro's Pinocchio.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Dromen in hout
Pinocchio is een houten marionet die ervan droomt een echte jongen te worden. Wanneer hij tot leven wordt gewekt, haalt hij kattenkwaad uit. In zijn leven leert hij enkele belangrijke lessen.

Pinocchio in 'Guillermo del Toro's Pinocchio'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 86% | IMDb ★ 8,1

Nu is er voor het bovenstaande statement erg weinig nodig, maar Guillermo del Toro pakt enorm uit met deze film. Veel dingen die we door de Disney-versie van Pinocchio (en ja, dan doelen we op de animatieversie) in ons hart hebben gesloten komen op een afwisselende manier terug, wat het zo nu en dan wel heel erg vers maakt. Uiteraard zitten er een hoop verwijzingen in deze film, bijvoorbeeld naar Pan's Labyrinth, maar dat zet gelukkig niet de toon. Gelukkig blijft ook in Del Toro's versie Pinokkio een echte held, eentje die uiteindelijk veel menselijker is dan al zijn menselijke vrienden én vijanden. 4,5 ster.

Cast
Naast Gregory Mann (Cats) en Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) spelen ook David Bradley (Hot Fuzz), Christoph Waltz (Inglorious Basterds) en Ron Perlman (Don't Look Up) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Guillermo del Toro (Cabinet of Curiosities).

Vanaf 9 december 2022 is Guillermo del Toro's Pinocchio te kijken op Netflix. Genre: animatie, fantasie. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV