Oorlogsspecial De nieuwe getuigen van Auschwitz met Eddy Keur vrijdag op NPO 2

Oorlogsspecial De nieuwe getuigen van Auschwitz met Eddy Keur vrijdag op NPO 2
Jonge generatie steeds minder bewust

Kijktip :

Toen NPO radio-dj Eddy Keur ooit tijdens een radiospelletje vroeg wie het dagboek van Anne Frank had geschreven gaf een jonge luisteraar het verbijsterende antwoord: "Annie M.G. Schmidt". Een confronterend antwoord voor Eddy, zeker gezien zijn persoonlijke connectie met de Holocaust. Daarom maakte hij De nieuwe getuigen van Auschwitz, vrijdag te zien.

De nieuwe getuigen van Auschwitz gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Geschiedenis
Keur's Joodse opa werd gedeporteerd naar Auschwitz met het allerlaatste transport. Voor Eddy aanleiding om vijf jongeren uit te nodigen om naar het voormalige concentratiekamp af te reizen voor een belangrijke geschiedenisles.

De tekst gaat verder onder deze video's

Tranen
Nog steeds kan Eddy niet zonder tranen kijken naar de dodenherdenking op 4 mei. Zijn opa kwam om in de Holocaust en zijn oma liet zich verkrachten door een nazi-officier om te voorkomen dat haar dochter werd meegenomen door de nazi's. Van de verschrikkingen van toen lijken jonge generaties zich steeds minder bewust.

De nieuwe getuigen van Auschwitz is op vrijdag 16 december om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de hele special De nieuwe getuigen van Auschwitz terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's