Documentaireserie OLVG: ziekenhuis met een hart vanaf maandag op NPO 2

Documentaireserie OLVG: ziekenhuis met een hart vanaf maandag op NPO 2
Van documentairemaker Coen Verbraak

Kijktip :

Twee jaar lang filmden de gelauwerde documentairemaker Coen Verbraak en zijn teams in het OLVG, hét stadsziekenhuis van Amsterdam, vóór en tijdens corona, in het voetspoor van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers. Vanaf maandag is de serie dagelijks te zien op NPO 2.

OLVG: ziekenhuis met een hart gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Van zwerver tot elite
Zwervers en drugsverslaafden, maar ook grachtengordel-elite en toeristen van overal ter wereld: in het OLVG komt de hele multiculturele samenleving van Amsterdam bij elkaar. Of zoals één van de OLVG-medewerkers het in de serie verwoordt: ‘Het is een geweldig stadsziekenhuis, middenin een bruisende stad, met een diversiteit die me elke dag weer verrast.’

Kraamafdeling
Per jaar worden in het OLVG, verdeeld over twee vestigingen, meer dan 500.000 patiënten behandeld. De spoedeisende hulp van het OLVG behoort tot de grootste van Nederland. Net als de kraamafdeling, waar ieder jaar 5.000 baby’s worden geboren.

OLVG: ziekenhuis met een hart is op vanaf maandag 19 december een week lang elke dag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van OLVG: ziekenhuis met een hart terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's