Recensie: The Volcano: Rescue from Whakaari ontaardt onschuldig uitje in doodstrijd

Recensie: The Volcano: Rescue from Whakaari ontaardt onschuldig uitje in doodstrijd
Indrukwekkende docu nummer 2 op Netflix

Film :

Vanaf 16 december staat de documentaire The Volcano: Rescue from Whakaari op Netflix. Volg onder andere een pasgetrouwd stel en een familie op bezoek bij een krater van een vulkaan. Wat lijkt op een onschuldig reisje, verandert snel in een hel op aarde. Lees hier de filmrecensie van The Volcano: Rescue from Whakaari.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Witte Eiland
December 2019 Nieuw-Zeeland. Net als altijd zijn er die dag heel wat toeristen die de kust en het Witte Eiland van Nieuw-Zeeland verkennen. Maar wanneer plots de Whakaari-vulkaan uitbarst, wordt dit een strijd op leven en dood.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 7,7

Van de makers van Downfall: The Case Against Boeing en een producent die wel een hele bekende naam heeft - namelijk Leonardo DiCaprio - komt een docu over een reddingsactie bij de Witte Vulkaan in Nieuw-Zeeland. Verwacht geen acteurs, maar een goudeerlijk verhaal over een ramp waarin elke minuut telt om een mensenleven te redden. Zowel de slachtoffers als de hulpverleners komen aan woord. De beelden zijn indrukwekkend en de verhalen zijn tragisch en heftig, maar de film laat ook zien wat een geweldige doorzettingsvermogen de mens in zich heeft. Dit dodelijke avontuur laat maar weer eens zien hoe onverbiddelijk Moeder Aarde is, en waarom wij telkens weer haar kracht onderschatten. Een dikke aanrader. Vier sterren.

Cast
Naast Jesse Langford (toerist) en Matt Urey (toerist) zijn onder andere ook Lauren Urey (toerist), Hazel Osborne (reporter) en John Funnell (piloot) te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door Rory Kennedy (Last Days in Vietnam).

Vanaf 16 december 2022 is de documentaire The Volcano: Rescue from Whakaari te zien op Netlix. Genre: documentaire.

Actuele video's

Meer actuele video's