Vanavond op tv: Chinees Nieuwjaar in Heel Holland Bakt

Vanavond op tv: Chinees Nieuwjaar in Heel Holland Bakt
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 22 januari

Kijktip :

Het belooft vanavond een speciale uitzending te worden van Heel Holland Bakt. Het thema Chinees Nieuwjaar (22 januari) komt namelijk aan bod. De bakkers maken onder andere een Chinese loempia. Verder zie je vanavond een nieuwe aflevering van De Stamhouder én kan je genieten van cabaret op SBS6. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 22 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Historisch drama: Braveheart

NET 5
20:00 uur

Aan het einde van de dertiende eeuw verzet de Schotse rebellenleider William Wallace zich tegen de wrede Engelse heerser Edward de Stelt, die Schotland tiranniseert.

Cabaret: Ronald Goedemondt - Numero Uno

SBS 6
20:00 uur

Het zondagavond cabaret gaat verder op SBS6: Ronald Goedemondt is aan de beurt. Zijn nieuwe show, Numero Uno, was een coronashow die in de zomer van 2020 is uitgevoerd en in 2021 voor het eerst werd uitgezonden. Nu wordt hij dus herhaald. Ronald gaat in de show Numero Uno de strijd aan tegen de heersende dogma's. Dat doet hij op zeer eigentijdse wijze: Ronald kan als geen ander associëren. De gespreksonderwerpen gaan van actiefilms op mannenzenders tot patissier Robèrt van Beckhoven. Als veertiger heeft Ronald toch een boel nieuwe inzichten verworven, die hij met verbale energie, absurdistische anekdotes en grappen op het podium deelt. Wijzer, volwassener en rustiger? Zeker niet!

Heel Holland Bakt: Chinees nieuwjaar vieren

NPO 1
20:24 uur

In de nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt zijn er nog vijf bakkers in de strijd: Geraldine moest in de vorige aflevering de tent verlaten. Deze zondag vieren we Chinees nieuwjaar: Wie gaat er tijdens deze feestelijke gebeurtenis een plaatsje veroveren in de halve finale van het programma? De bakkers mogen van start met een chiffoncake, een sponscake die vooral in de Indonesische keuken voorkomt. Ook de tweede opdracht is weer geheel in het thema: de deelnemers wagen zich aan het bakken van een Chinese loempia. En dan is het natuurlijk ook weer tijd voor het spektakelstuk van de aflevering, dat deze week in het thema staat van één van de belangrijkste mythische wezens die niet meer weg te denken is bij het Chinees Nieuwjaar: de draak.

De Gevaarlijkste Wegen: Roxane Knetemann en Rutger Castricum

NPO 3
21:13 uur

Deze week is er weer een bijzonder duo onderweg over de gevaarlijkste wegen van de wereld: presentator Rutger Castricum en profwielrenner en wieleranalist Roxane Knetemann. Ze rijden door het prachtige Marokko. Op het eerste oog zijn PowNed-presentator Rutger Castricum en oud-wielrenner Roxane Knetemann een duo dat bijna niets gemeen kunnen hebben. Toch hebben de dat wel: we weten bijvoorbeeld al dat ze beide een enorme liefhebber van wielrennen zijn. Rutger liet dat al zien door zijn programma De tijd van je leven, waarin hij probeerde het WK wielrennen te halen. Knetemann is natuurlijk wielrenner geweest, maar is daarnaast ook gewoon een enorme liefhebber van de sport. Samen praten ze daarover, terwijl ze in een flinke jeep over de gevaarlijke wegen van het Noord-Afrikaanse land Marokko trekken.

De stamhouder: Trouwt Frans een Kennedy?

NPO 1
21:23 uur

In de nieuwe aflevering van De stamhouder gaan we natuurlijk weer dertig jaar terug in de tijd: "papa" Frans Münninghoff moet zo snel mogelijk een nieuwe vrouw vinden en bij die zoektocht komt een bijzondere familie naar boven drijven... Aan het eind van de jaren '30 vechten Frans en Wera voor hun liefde. Terwijl oude heer Münninghoff zijn stamhouder probeert te koppelen aan een goede echtgenote, komen zelfs even de Kennedy's in het vizier. Frans wil echter alleen maar trouwen met Wera en dan naar het leger. Dertig jaar later, in de jaren '60 dus, blijven Alexander en Ellen vruchteloos op zoek naar antwoorden op het verleden. Ze bezoeken een oude SS-vriend van Frans en stellen hem de ultieme vraag: heeft Alexanders vader oorlogsmisdaden gepleegd?

Actuele video's

Meer actuele video's