Serierecensie: Extraordinary is dertien in een dozijn verhaal die vreemd genoeg werkt

Serierecensie: Extraordinary is dertien in een dozijn verhaal die vreemd genoeg werkt
Grappig, bizar en herkenbaar

Film :

Vanaf 25 januari staat het eerste seizoen van Extraordinary op Disney+. Een nieuwe komedieserie is voor de soms wel eens nodig om lekker bij te komen. Met deze serie heeft Disney+ er een prima optie bij om aan te slingeren. Lees hier de recensie van Extraordinary seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Let's DIY it!"
Welkom in een wereld waarin iedereen boven de 18 een superkracht krijgt. Behalve de 25-jarige Jen, die zich een tweederangs burger voelt. Gelukkig zorgen Jens huisgenoten – Carrie, Kash en een mysterieus zwerfdier – dat ze zich niet overgeeft aan zelfmedelijden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 8,1

In de kern is dit verhaal al ruimschoots vertelt in tientallen series die de laatste jaren zijn uitgekomen, maar gek genoeg werkt het in deze serie gewoon weer heel goed. Door het 'superhelden'plot blijft het fris. Het acteerwerk is redelijk subtiel en schiet nergens echt uit, maar het blijft wel erg leuk, grappig en herkenbaar. Vooral het stemmenwerk is van een aantal herkenbare acteurs, wat voor de gemiddelde filmliefhebber een leuk spelletje 'wie is dat ook alweer' oplevert. Herkenbaar en leuk, maar voor hoe lang? Een tweede seizoen gaat er na de bijzonder cliffhanger in ieder geval wel komen. 3,5 ster.

Máiréad Tyers in 'Extraordinary'. Bron: Hulu/Disney Plus

Cast
Máiréad Tyers (Belfast) en Sofia Oxenham (Soulmates) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Emma Moran.

Vanaf 25 januari 2023 is Extraordinary seizoen 1 te streamen op Disney+. Genre: komedie. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 30 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV