Vanavond op tv: Janke Dekker is laatste uitdager De slimste mens, start De pompmoord

Vanavond op tv: Janke Dekker is laatste uitdager De slimste mens, start De pompmoord
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 2 februari

Kijktip :

Het einde van dit seizoen van De slimste mens is in zicht, wat betekent dat vanavond de allerlaatste uitdager aanschuift voor de finaleweek van start gaat. Maar je kunt ook kijken naar een komediefilm, de terugkeer van Mr. Frank Visser of een interessante docuserie… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 2 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Komediefilm: Going in Style

NET 5
20:25 uur

Going in Style is een komische misdaadfilm uit het jaar 2017. Deze productie is geregisseerd door Zach Braff. De hoofdrollen worden vertolkt door Morgan Freeman, Michael Caine en Alan Arkin. Drie gepensioneerden mannen verliezen hun pensioengeld waardoor ze het niet al te breed meer hebben. Op een dag besluiten ze dat ze er genoeg van hebben. Ze maken een plan om een bank te beroven. Alleen hebben ze wel een probleem. Ze weten niet hoe ze een wapen moeten vasthouden.

Nieuw: Mr. Frank Visser doet uitspraak

SBS 6
20:29 uur

Donderdag start het nieuwe seizoen van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. In het achtste seizoen gaan meester Visser en Viktor Brand op zoek naar bijzondere burenruzies, te beginnen in het Zeeuwse Baarland. Het dorpje Baarland is een waar strijdtoneel geworden. Een jarenlange burenruzie over de brandgang is wat daar aan de hand. Volgens briefschrijver Adrie hebben zijn buren de brandgang tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks zijn kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt buurman Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt flink bereikt en dan is het dus hoogste tijd dat Viktor samen met meester Visser als de brandweer richting het Zeeuwse dorpje rijden.

De slimste mens: Janke Dekker is laatste uitdager

NPO 1
20:42 uur

Het is in dit seizoen van De slimste mens dan toch echt tijd voor de laatste uitdager van het seizoen: Janke Dekker gaat als allerlaatste op het meest linkerstoeltje plaatsnemen om te bewijzen dat zij in de finaleweek van volgende week thuishoort. De naam Janke Dekker zal bij veel mensen misschien wel een belletje doen rinkelen. De laatste tijd is ze veel in het nieuws, omdat ze als bestuurslid van Meldpunt Mores veel naar voren treedt als het gaat om misstanden in de culturele sector. Overigens zal Philip hoogstwaarschijnlijk zijn oud-NOS collega Tom Egbers, met wie Dekker getrouwd is, ook wel even ter sprake brengen.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Over De slimste mens
De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

Nieuw: De pompmoord

NPO 2
22:19 uur

Vanaf donderdag is de driedelige documentaire De pompmoord te zien op NPO 2. De documentaire laat zien hoe vier mannen opdraaien voor het doden van een jonge pompbediende in Warnsveld. Is er hier sprake van een nieuwe gerechtelijke dwaling? Met de documentaire De pompmoord is er nu opnieuw een nauwgezette reconstructie van een spraakmakende groepsveroordeling. Op basis van de originele verhoortapes, het politiedossier en tientallen gesprekken met veroordeelden, (oud-)rechercheurs en rechtsdeskundigen. In de eerste aflevering maken kennis met Jänis, dochter van de veroordeelde Godfried van Haut. Overtuigd van haar vaders onschuld strijdt zij voor eerherstel. Daarnaast vertellen verschillende oud-rechercheurs over het rammelende politieonderzoek, dat mogelijk is gebaseerd op valse bekentenissen.

Actuele video's

Meer actuele video's