Recensie: The Whale van Darren Aronofsky is ontroerende film met geweldige acteur Brendan Fraser

Recensie: The Whale van Darren Aronofsky is ontroerende film met geweldige acteur Brendan Fraser
Daarnaast ook Sadie Sink en Hong Chau

Film :

Vanaf 16 februari is de film The Whale te zien in de bioscopen. Wie het werk van regisseur Darren Aronofsky - onder meer Black Swan en Mother! - kent, weet dat dit geen makkelijke rit wordt. Een loodzware destructieve en ontroerende filmbeleving met een glorieuze comeback van acteur Brendan Fraser. Lees hier de filmrecensie van The Whale.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Charlie
Een teruggetrokken leraar Engels Charlie genaamd, die aan ernstige obesitas lijdt, probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter voor een laatste kans op verlossing.

Actrice Hong Chau (vertolkt vriendin Liz) in de film 'The Whale'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 8,0

We moesten acteur Brendan Fraser jarenlang missen, na grote tegenslagen in zijn privéleven. Na een aanranding en het verlies van zijn moeder ging het even helemaal niet goed met Fraser. Hij krabbelde op en nu is hij terug: hij speelt de hoofdrol in een prijswinnende film die inslaat als een bom. Een zeer emotionele film die voor veel mensen misschien wel als walgelijk zal worden ervaren. Toch is The Whale zo veel meer: een film met een magistrale cast, met naast Fraser een ijzersterke rol voor aanstormend talent Sadie Sink en Hong Chau in een rol van haar leven. Wie de film Mother! niet aan kan zien moet dit misschien ook overslaan. Als je dat doet, dan mis je wel een origineel verhaal en levenslessen waar je U tegen zegt. Vier sterren.

Cast
Naast Brendan Fraser (The Mummy) en Sadie Sink (Stranger Things) zijn ook Hong Chau (The Menu), Ty Simpkins (Jurassic World), Samantha Morton (She Said) en Sathya Sridharan (Kaleidoscope) te zien in de film. Deze productie is geregisseerd door Darren Aronofsky (Mother!).

Vanaf 16 februari 2023 is de film The Whale te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's