Nieuwe documentaireserie Ruimteschip aarde met André Kuipers vanaf woensdag op NPO 1

Nieuwe documentaireserie Ruimteschip aarde met André Kuipers vanaf woensdag op NPO 1
Hoe beïnvloed licht het Nederlands grondgebied?

Kijktip :

Dinsdag begint de zesdelige documentaireserie Ruimteschip aarde op NPO 1. In de serie werpt astronaut André Kuipers een unieke blik op Nederland. Het magische gevoel waarmee hij terugkeerde op aarde wil hij doorgeven aan een groot publiek.

Ruimteschip aarde gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Eigen vakgebied
André Kuipers' kennis van de ruimte, de aarde én Nederland wordt aangevuld door kenners op de grond, elk op hun eigen vakgebied. Zo maken onder meer weervrouw Amara Onwuka, bioloog Auke-Jan Hiemstra, boswachter Tim Hogenbosch en antropoloog Roanne van Voorst hun opwachting.

Eerste aflevering
De eerste aflevering van Ruimteschip aarde draait volledig om het onderwerp 'licht'. Nederland is een van de lichtste plekken op aarde. André legt uit hoe kunstlicht invloed heeft op de paringsdans van glimwormen en de paddentrek op de Veluwe. Op Curaçao en Terschelling gaat hij op zoek naar de donkerste plekken in ons koninkrijk.

Ruimteschip aarde is vanaf 22 februari elke woensdag om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Ruimteschip aarde terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's