Donderdag in Op1: Pim Takkenberg over gehackte privégegevens van alle Nederlanders

Donderdag in Op1: Pim Takkenberg over gehackte privégegevens van alle Nederlanders
De gasten van donderdag 23 februari

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 23 februari.

Lees verder onder de video's



Onderwerpen Op1 van donderdag 23 februari

  • Politiek verslaggever Frank Hendrickx ontdekte dat de AIVD Thierry Baudet waarschuwde dat Forum voor Democratie het doelwit was van Russische spionnen. Baudet bevestigt het gesprek, maar ontkent gewaarschuwd te zijn. Vanavond vertelt Hendrickx erover in Op1.

  • Toen Kajsa Ollongren minister van Defensie werd, verwachtte ze niet dat een maand later de wereld totaal veranderde. En op de dag de Russen Oekraïne binnenvielen, vloog Johan van Deventer in zijn F35 langs de NAVO-grens. Morgen een jaar geleden. In Op1 schuiven ze aan met de in Nederland wonende Oekraïense Vita de Geus – Kovalenko, Angelo Wouters, die speurde naar oorlogsmisdaden en Lars van Dalen. Hij trainde Oekraïense burgers voor het vechten in het front. Ook minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra belt in vanuit New York.

  • Vier hackers hackten zoveel privégegevens dat ze mogelijk op een gegeven moment persoonlijke informatie hadden van alle Nederlanders. Ze persten bedrijven af en verkochten de data aan criminelen. Hoe kan dat en wat zijn de gevolgen? In Op1 bespreken we het met Pim Takkenberg, cybercrime-expert en oud hoofd van het Team High Tech Crime van de politie.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's