Recensie: Air is een heerlijk kleurrijke biopic met geweldig acteerwerk

Recensie: Air is een heerlijk kleurrijke biopic met geweldig acteerwerk
Met Matt Damon en Viola Davis

Film :

Vanaf donderdag 13 april draait de nieuwe film Air in de Nederlandse bioscopen. Hoe kwam de grote superster Michael Jordan uiteindelijk terecht bij een merk dat tot dan toe vooral bekend stond als schoenen voor hardlopers, volgens velen 'de saaiste sport' van de wereld? Lees hier de filmrecensie van Air.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Bijzondere samenwerking
De film vertelt het waargebeurde verhaal van schoenenverkoper Sonny Vaccaro. Om een iconische sneaker voor Nike te creëren gaat hij een samenwerking aan met een basketbalspeler, Michael Jordan genaamd. De belangrijke deal zal resulteren in een groot succes en is de aanzet tot vele andere overeenkomsten van topsporters.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 7,8

Air is een lust voor het oog en zal voor de liefhebber van de jaren '80 een vat van herkenbaarheid zijn. Je zou het zelfs als een liefdesbrief aan die jaren kunnen zien. Misschien is het zo nu en dan allemaal een beetje over de top, maar dat kunnen we de film best vergeven. Wat vooral blijft hangen zijn de prachtige scenes waarin mama Jordan - meesterlijk geportretteerd door Viola Davis - en Damon. Die pakken je zodanig, dat je wel in het gesprek gezogen lijkt te worden. De film doet ook wel denken aan Moneyball, die een soortgelijke aanpak heeft. We durven wel te stellen dat we met Air weer een nieuwe biopic-hit te pakken hebben. 4,5 ster.

Cast
Naast Matt Damon (The Martian) en Jason Bateman (Severance) spelen ook Viola Davis (The Woman King), Chris Tucker (Rush Hour) en Matthew Maher (While We're Young) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ben Affleck (Argo).

Vanaf 13 april 2023 is Air te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: sport, drama. Tijdsduur: 112 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's