Recensie: Hunger is aantrekkelijke 'eetfilm' die knaag in maag veroorzaakt

Recensie: Hunger is aantrekkelijke 'eetfilm' die knaag in maag veroorzaakt
Thaise film op Netflix is geen taaie kost

Film :

Vanaf 12 april staat de film Hunger op Netflix. Er zijn de laatste jaren een hoop 'kookfilms' uitgebracht, waarvan de meeste ook erg goed zijn: The Menu bijvoorbeeld, die vorig jaar tot onze top-10 lijst kwam. Lees hier de recensie van Hunger.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Medogenloos
Aoy is een vrouw van in de twintig. Ze runt het lokale noedelrestaurant van haar familie in de oude wijk van Bangkok. Op een dag krijgt ze een uitnodiging om het familiebedrijf te verlaten en zich aan te sluiten bij het team 'Hunger', dat onder leiding staat van de notoire, geniale en meedogenloze chef-kok Paul.

Artwork van de film 'Hunger'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 57% | IMDb ★ 6,8

De film lijkt door ChatGPT te zijn gehaald met Whiplash en The Menu als belangrijke trefwoorden, want van een mix tussen die twee lijkt het meeste sprake. Het grote hoogtepunt is - vandaar misschien de Whiplash vergelijking - Chef Paul, die er alles aan doet om hoofdpersonage Aoy het leven verschrikkelijk zuur te maken. De thema's die worden aangesneden, voornamelijk sociale klassenstrijd, zijn niet nieuw. Het einde van de film is erg cliché, wat toch wel een fikse tegenvaller is. Verder is het overigens een prima wegkijker, zeker als je liefhebber bent van de nodige etenswaren. 3 sterren.

Cast
Chutimon Chuengcharoensukying, Nopachai Chaiyanam en Gunn Svasti Na Ayudhya hebben belangrijke rollen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sitisiri Mongkolsiri (Girl from Nowhere).

Vanaf 12 april 2023 is Hunger te kijken op Netflix. Genre: thriller, drama. Tijdsduur: 145 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's