Earth Day 2023: deze vijf prachtige natuurdocumentaires en series zijn te zien op HBO Max

Earth Day 2023: deze vijf prachtige natuurdocumentaires en series zijn te zien op HBO Max
Met All That Breathes en meer

Film :

Aanstaande zaterdag 22 april is het Earth Day 2023: de dag van Moeder Aarde. Om dit te vieren heeft Gids.tv een selectie gemaakt van mooie natuurdocumentaires en series die nu beschikbaar zijn op HBO Max.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

100 Foot Wave (2023)

IMDb ★ 8,1

De decennialange odyssee van surfpionier Garrett McNamara, die na een bezoek aan Nazaré, Portugal in de hoop een golf van 100 voet te bedwingen, de sport naar steeds grotere hoogten. Het tweede seizoen is deze week nieuwe op de streamingdienst. Lees hier waar je de serie 100 Foot Wave kunt kijken.

Wild: bonte families op de Veluwe (2018)

IMDb ★ 6,9

Bron: Dutch FilmWorks
In deze bijzondere natuurfilm vertelt André van Duin het verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. We zien de Veluwe in al haar schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen. Aan bod komen onder andere de buizerd, het everzwijn, het edelhert, en natuurlijk de vos. Lees hier waar je de film Wild kunt kijken.

A World of Calm (2020)

IMDb ★ 8,2

Een actueel tegengif voor ons moderne leven: elke aflevering van een klein half uur neemt het publiek mee op een meeslepende visuele reis naar een andere wereld. De serie heeft 1 seizoen en 10 afleveringen. In de serie horen we onder anderen de stemmen van Keanu Reeves, Kate Winslet, Zoë Kravitz en Oscar Isaac. Lees hier waar je de serie A World of Calm kunt kijken.

Holland: Natuur in de Delta (2015)

IMDb ★ 6,9

Bron: Dutch FilmWorks
Regisseur Mark Verkerk van De Nieuwe Wildernis brengt het publiek een nieuwe natuurfilm. De Hollandse natuur door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de vruchtbare delta met ons bevolken. Lees hier waar je de film Holland: Natuur in de Delta kunt kijken.

All That Breathes (2022)

IMDb ★ 7,0

Bron: HBO Max
Deze prijswinnende documentaire volgt twee broers die hun leven wijden aan het beschermen van de zwarte wouw (black kite), een majestueuze roofvogel die essentieel is voor het ecosysteem van New Delhi en die door de luchtvervuiling soms letterlijk uit de lucht valt. Lees hier waar je de film All That Breathes kunt kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's