Streamingrecensie: Druk (Another Round) vanaf nu te zien op Netflix

Streamingrecensie: Druk (Another Round) vanaf nu te zien op Netflix
Met Mads Mikkelsen in de hoofdrol

Kijktip :

De Deense film Druk (die beter bekend staat als Another Round) oogste de afgelopen jaren enorm veel lof, wat uiteindelijk zelfs een Oscar en een aantal belangrijke nominaties opleverde. De tv-première van de bijzonder vermakelijke tragikomedie Another Round is vanaf zaterdag 6 mei te zien op Netflix.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Het verhaal
Leraar Martin en zijn drie middelbare schoolcollega’s beginnen aan een apart experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. In navolging van een theorie die veronderstelt dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt.

Acteur Mads Mikkelsen, Magnus Millang, Thomas Bo Larsen en Lars Ranthe in de film 'Druk'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De nieuwste film van regisseur Thomas Vinterberg onderzoekt zowel de positieve als negatieve effecten van alcohol en de drinkcultuur in Denemarken, met hilarische en tragische gevolgen. Vooral dat contrast maakt deze film ijzersterk. Toen Vinterbergs eigen negentienjarige dochter tijdens de opnames van Druk om het leven kwam door een auto-ongeluk besloot de regisseur dat het verhaal meer om het lijf moest hebben. Ondanks de grote tegenslag en diepe rouw is Druk een viering van het leven, met plezier en veerkracht. In de onvergetelijke finale gaat het personage van Mads Mikkelsen volledig los en brengt hij bescheidenheid, verdriet en beheersing samen.

Cast
Naast Mads Mikkelson (Star Wars: Rogue One) en Magnus Millang (Sunday) zijn ook Thomas Bo Larsen (Jagten) en Maria Bonnevie (I Am Dina) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Thomas Vinterberg (Jagten en Festen).

Vanaf 6 mei 2023 is Another Round te zien op Netflix. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's