Recensie: Zomer in Frankrijk brengt partnerruil, jeu de boules-ballen en groot glas wijn

Recensie: Zomer in Frankrijk brengt partnerruil, jeu de boules-ballen en groot glas wijn
Romcom met onder andere Tjebbo Gerritsma en Fockeline Ouwerkerk

Film :

Vanaf 27 april is de film Zomer in Frankrijk te zien in de bioscoop. Van de makers van Mannenharten komt deze nieuwe Nederlandse romcom, waarin de luiken worden opengeslagen en de zon in je gezicht schijnt. Maar gaan we ook genieten? Lees hier de filmrecensie van Zomer in Frankrijk.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Partnerruil in de zon
Twee gezinnen besluiten samen op vakantie te gaan naar Frankrijk. Maar na een jarenlange vriendschap ontstaan er plots gevoelens tussen vader Walt en Marie, de moeder van het andere gezin. Om de lastige situatie zo goed mogelijk op te lossen, hopen ze een liefde aan te wakkeren tussen hun beiden partners Luuk en Lieke.

Onder andere Fockeline Ouwerkerk, Tjebbo Gerritsma, Jan Kooijman en Jasmine Sendar in de film 'Zomer in Frankrijk'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 6,2

De Nederlandse romantische komedie blijft populair in de bioscoop, en we gaan dit keer naar een locatie die we goed kennen: 'Vive La France'. Niets nieuws onder de zon dus: de cast had tussen twee lockdowns door vooral een heerlijk snoepreisje om naar uit te kijken. Maar is een gang naar de bios ook de moeite waard? Voor fans van romcom gaat het - met de hakken over de sloot - wel goed komen. Vooral de verhaallijn van Fockeline Ouwerkerk en Tjebbo Gerritsma vallen op en zij laten ook, misschien wel tegen alle verwachtingen in, aardig acteerwerk zien. De simpele dialogen, de flauwe grappen en voorspelbare finale gooien zoals wel vaker roet in het eten. Hier had zeker meer in kunnen zitten. Bovendien is een bioscoopkaartje een duur kaartje, want na 84 minuten kan je de zaal al weer verlaten. En dan heb je naast een reclamespot voor Frankrijk bijzonder weinig vuurwerk gezien. Ondanks al deze minpuntjes is de zomer toch van harte welkom. Twee sterren.

Cast
Naast Jan Kooijman (Alles is zoals het zou moeten zijn), Fockeline Ouwerkerk (Hockeyvaders) Tjebbo Gerritsma (Zwartboek) en Jasmine Sendar (Mindhunters) worden de overige hoofdrollen gespeeld door Lieve van Leeuwen, Eliyha Altena en Wendy Ruijfrok. Deze producties is geregisseerd door Mark de Cloe (Mannenharten).

Vanaf 27 april 2023 is de film Zomer in Frankrijk te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, romantiek. Tijdsduur: 84 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's