Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde zie je donderdag 4 mei op NPO 3

Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde zie je donderdag 4 mei op NPO 3
Met acteur Gijs Blom als Marinus van Staveren

Kijktip :

Regisseur Matthijs van Heijningen Jr. maakte met een budget van 15 miljoen euro de grootste Nederlandse oorlogsfilm van de afgelopen tien jaar. deze prachtige productie met de titel De Slag om de Schelde is donderdag 4 mei te zien op NPO 3.

Waargebeurd verhaal
Het verhaal start in het najaar van 1944. Een enorme zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant: een slag die beslissend is voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. We volgen onder anderen Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot, en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging.

Cast
Naast Gijs Blom (The Letter for the King) en Jamie Flatters (The School for Good and Evil) zijn ook Susan Radder (Keizersvrouwen), Tom Felton (Braking for Whales), Jan Bijvoet (Peaky Blinders), Mark van Eeuwen (King of the Roads), Coen Bril (De Oost), Bianca Krijgsman (Luizenmoeder - De film), Scott Reid (White House Farm) en Hajo Bruins (Oogappels) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Matthijs van Heijningen Jr. (The Thing).

Bron: September Films

De Slag om de Schelde (2020) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is donderdag 4 mei 2023 om 20.35 uur te zien op NPO 3. Ook is deze film te streamen op Netflix en Pathé Thuis. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's