Serierecensie: Queen Cleopatra is controversiële documentaireserie over godelijke koningin

Serierecensie: Queen Cleopatra is controversiële documentaireserie over godelijke koningin
Met de Britse Adele James als Cleopatra

Film :

Vanaf 10 mei is de serie Queen Cleopatra te zien op Netflix. Al in het jaar 1963, toen actrice Elizabeth Taylor de legendarische Egyptische koningin Cleopatra speelde, was er ophef. Kon dat wel: een Joodse actrice in die rol? Nu speelt actrice Adele James een zwarte Cleopatra en zij heeft één boodschap voor ons: als de casting je niet aanstaat, dan kijk je toch niet? Lees hier de serierecensie van Queen Cleopatra.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Cleopatra VII Philopator
Het verhaal over Cleopatra VII Philopator, een koningin van het oude Egypte en het laatste lid van de Ptolemaeïsche dynastie, waarmee ze tevens de laatste Hellenistische heerseres in haar tijd was. Ze staat bekend als de beroemdste van alle Egyptische vorstinnen, vaak simpelweg Cleopatra genoemd. In deze docuserie, met nagespeelde scènes en expertinterviews, vecht Cleopatra, de laatste farao, om haar troon, familie en grote nalatenschap te beschermen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 57% | IMDb ★ n.n.b.

Met de stem van Jada Pinkett Smith en vier (soms irritante) experts aan het woord gaan we het wereldberoemde verhaal van Cleopatra herbeleven. In Egypte is deze soapachtige Netflix-serie zeer slecht ontvangen. Dat de koningin gespeeld wordt door een zwarte actrice heeft daar kwaad bloed gezet en nu wordt er in het land opgeroepen tot juridische actie. Hier in ons land zal dat hopenlijk niet zo vaart lopen, want we kunnen concluderen dat de Britse Adele James een krachtige Egyptische koningin vertolkt. Maar blijft het ook allemaal boeiend? Als je helemaal niets weet van deze wereldberoemde koningin misschien wel, maar anders is deze weinig indrukwekkende documentaireserie een overbodige herhaling van zetten. Twee sterren.

Cast
Naast Adele James (Beyond a Steel Sky) en Craig Russell (Songbird) zijn ook James Marlowe (The Crown) te zien in deze serie. Deze productie is mede geproduceerd door Jada Pinkett Smith.

Vanaf 10 mei 2023 is de serie Queen Cleopatra te zien op Netflix. Genre: documentaire. Deze serie bevat vier afleveringen van ongeveer 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's