Recensie: Black Mirror seizoen 6 is comeback die meer nadruk op horror legt

Recensie: Black Mirror seizoen 6 is comeback die meer nadruk op horror legt
Met flinke rij geweldige acteurs

Film :

Vanaf 15 juni staat het zesde seizoen van Black Mirror op Netflix. Bij anthologieseries als deze blijft de ene aflevering beter dan de ander, maar over het algemeen kunnen we concluderen dat de serie met dit seizoen revanche neemt op het zwakkere vijfde seizoen. Goed nieuws voor de fans dus. Lees hier de recensie van Black Mirror seizoen 6.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Technologie
Black Mirror is een Britse science fiction-serie. In de serie wordt een zieke, door technologie gedreven toekomstbeeld geschetst waar de grootste menselijke uitvindingen en de meest duistere menselijke instincten samenkomen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 8,8

Met vijf nieuwe afleveringen heeft Black Mirror in dit zesde seizoen weer een aantal pareltjes in huis: vooral de tweede aflevering, getiteld Loch Henry, valt bij ons erg in de smaak. Charlie Brooker leek het in seizoen 5 en het wat flauwe Bandersnatch redelijk kwijt te zijn, maar na zijn comeback met de geweldige serie Cunk on Earth maakt hij ook met dit zesde seizoen veel goed. Misschien is het maar een goede zaak dat het accent meer op horror en thriller en minder op science fiction wordt gelegd, vooral omdat - in navolging op de nostalgie hype die sinds Stranger Things in Hollywood bestaat - vooral op de retro knoppen wordt gedrukt. Een heel prettig seizoen voor de horrorkijker, minder prettig voor de voorspellende gaven. Een echt revanche seizoen: 4,5 ster.

Salma Hayek in 'Black Mirror' seizoen 6. Bron: Netflix

Cast
In dit seizoen zijn onder meer Aaron Paul (Breaking Bad), Danny Ramirez, Himesh Patel, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault (The Hitmans Bodyguards Wife) en Zazie Beetz (Deadpool 2). Deze productie wordt geleid door Charlie Brooker (Cunk on Earth).

Vanaf 15 juni 2023 is Black Mirror seizoen 6 te streamen op Netflix. Genre: science fiction, thriller. Aantal afleveringen: 5. Lengte afleveringen: 40-80 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's