Nederland - Italië live op tv (Nations League troostfinale)

Wedstrijd om de derde plaats

Sport :

Het lukte het Nederlands elftal van Ronald Koeman afgelopen woensdag niet om de finale van de Nations League te bereiken. Daarom spelen ze vroeger op de zondag de troostfinale tegen Italië, die de andere halve finale verloor. De troostfinale is zondag 18 juni om 15.00 uur te zien op NPO 1 en Ziggo Sport. Online kun je de wedstrijd volgen via NOS.nl en een livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - Italië

De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Afgedwongen
Ondanks dat Nederland de favoriet was in de halve finale tegen Kroatië en ook nog eens op voorsprong kwam door een goal van Donyell Malen in de 34ste minuut, waren in de tweede helft de Leeuwen kansloos. Door een late goal van Noa Lang wisten ze nog een verlenging af te dwingen, maar uiteindelijk werd het 2-4 voor Kroatië.

Penalty
Ook voor de Italianen gold dat ze aan het begin van de wedstrijd de favoriet waren in hun halve finale. De winnaar van het EK in 2021 zat eigenlijk geen moment echt in de wedstrijd en kwamen op 1-1 door een wat gelukkig penalty. Laat in het duel verloren de Italianen door een goal van invaller Joselu.

De wedstrijd Nederland - Italië is op zondag 18 juni om 15.00 uur te zien op NPO 1, Ziggo Sport en online via de Gids.tv-livestream. De voorbeschouwing begint om 14.30 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.