Recensie: Asteroid City is nieuw meesterwerkje van 'filmgrootmeester' Wes Anderson

Recensie: Asteroid City is nieuw meesterwerkje van 'filmgrootmeester' Wes Anderson
Met een gigantische sterrencast

Film :

Vanaf donderdag 22 juni draait de nieuwe film Asteroid City in de Nederlandse bioscopen. We zijn al fan van een film als we de naam 'Wes Anderson' zien staan in de credits van een aangekondigd project. Is dat na het zien van deze film nog steeds terecht? Lees hier de filmrecensie van Asteroid City.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Aliens in de wetenschap
Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. In een Amerikaans rustige woestijnstadje vindt de Junior Stargazer-conventie plaats. Er komen studenten en ouders vanuit het hele land op het stadje af. Tijdens deze conventie worden ze samengebracht voor een wetenschappelijke competitie en nog heel veel meer.

Jeffrey Wright en Tony Revolori in 'Asteroid City'. Bron: Universal

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 88% | IMDb ★ 7,0

Het is eigenlijk bijna niet in woorden te omschrijven wat een film van Wes Anderson zo bijzonder maakt - daarom hebben we het in podcastvorm gedaan. Ook in deze film is het weer heel zichtbaar dat Wes Anderson er achter zit: we kijken eigenlijk naar een toneelstuk in een toneelstuk in een televisieprogramma, gepresenteerd door The Host. Ja, je moet er wel even bij blijven, maar dan zie je ook Andersons meest komische werk tot op heden, waarbij je zo af en toe over de grond rolt van het lachen. Uiteraard is zo'n beetje volledig acterend Hollywood weer aanwezig voor kleine en grote rollen, waarbij vooral 'opa' Tom Hanks en de kleine Jake Ryan er voor ons uit springen. Wes Anderson is de man die de brug kan slaan tussen het klassieke arthouse en het Hollywood van vandaag de dag. We hopen dat hij met deze film een stapje voorwaarts kan maken in die missie: 4,5 ster.

Cast
Naast Jason Schwartzman (The Darjeering Limited) en Scarlett Johansson (Marriage Story) spelen ook Tom Hanks (A Man Called Otto), Bryan Cranston (Breaking Bad), Adrien Brody (See How They Run) en Edward Norton (Birdman) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel).

Vanaf 22 juni 2023 is Asteroid City te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, science fiction. Tijdsduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's