Formule 1 GP van Oostenrijk 2023 live op tv en online: wanneer en waar zie je de race?

Formule 1 GP van Oostenrijk 2023 live op tv en online: wanneer en waar zie je de race?
Overzicht tijden van GP op Red Bull Ring

Sport :

Stiermarken is natuurlijk het thuiscircuit van Red Bull: het circuit wordt in de volksmond niet voor niets de 'Red Bull Ring' genoemd (alhoewel het sponsorschap van Red Bull ook wel eens mee kan helpen). Sinds 2014 is het circuit terug op de kalender en sindsdien won drie keer een coureur van Red Bull: drie keer Max Verstappen. Kan daar in 2023 een vierde keer bij komen? Vanaf vrijdag 30 juni is het volledige Formule 1-raceweekend te zien bij onder meer Viaplay en F1TV Pro.

Lees hier waar je de Formule 1 in 2023 kunt kijken.

Sprint shootout
Dit weekend staat er weer een sprint shootout weekend op het programma: het alternatieve sprintrace programma waarin op vrijdag wordt gekwalificeerd voor pole position tijdens de race, op zaterdag zowel een kwalificatie voor de sprintrace als de sprintrace zelf op het programma staan en zondag de race, waarin de volgorde van starten is bepaald op de vrijdag. Voor de sprintrace krijgen de coureurs ook punten.

Tijdschema GP van Oostenrijk 2023

Vrijdag 30 juni

  • 13.30 uur: eerste vrije training
  • 17.00 uur: kwalificatie (samenvatting)

Zaterdag 1 juli

  • 12.00 uur: sprint shootout
  • 16.30 uur: sprintrace (samenvatting)

Zondag 2 juli

  • 15.00 uur: race (samenvatting)

Lees ook de volledige kalender van het Formule 1 seizoen van 2023.

Viaplay
Het seizoen 2023 wordt voor de tweede keer uitgezonden door streamingdienst Viaplay. De dienst kun je natuurlijk online vinden, maar voor de Formule 1 is ook een speciale zender beschikbaar gemaakt.

De Formule 1 GP van Oostenrijk is op zondag 2 juli om 14.00 uur te zien bij Viaplay en F1TV Pro. Vanaf vrijdag dd maand zijn ook de vrije trainingen en de kwalificatie te zien op Viaplay en F1TV Pro. Lees en bekijk alle aankondigingen, tijdschema's, samenvattingen en hoogtepunten van de Formule 1 in ons Formule 1-dossier.

Actuele video's

Meer actuele video's