Serierecensie: Hijack is zenuwslopende thriller hoog boven de wolken met Idris Elba in topvorm

Serierecensie: Hijack is zenuwslopende thriller hoog boven de wolken met Idris Elba in topvorm
Van de makers van Lupin

Film :

Vanaf 28 juni is de serie Hijack te zien op Apple TV+. Fans van acteur Idris Elba en series zoals Luther en Lupin mogen deze nagelbijter in een gekaapt vliegtuig niet missen. Gordels vast, en kijk uit voor turbulentie. Lees hier de serierecensie van Hijack.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

KA29
Als vlucht KA29 tijdens een zeven uur durende reis van Dubai naar Londen opeens wordt gekaapt, probeert Sam Nelson – een talentvolle bedrijfsonderhandelaar – zijn vakkennis toe te passen om iedereen aan boord te redden. Zal deze moedige aanpak hem fataal worden?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,6

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie Hijack

Het zal de nachtmerrie van menig vliegtuigpassagiers zijn: opeens springen een stel vliegtuigkapers van verschillende nationaliteiten uit de stoelen om voor chaos, ellende en paniek te zorgen. Om misverstanden te voorkomen: Hijack is geen actieknaller als in de film Die Hard 2, waain Bruce Willis in begin jaren 90' in ongeveer dezelfde situatie kwam. Deze serie leunt meer op thriller en drama. De zenuwslopende zeven uur (elke aflevering is een klein uur) spelen zich af in een vliegtuig van Dubai naar Londen. Met een slimme Idris Elba in de hoofdrol, die voor een 'andere' aanpak gaat om zijn tegenstanders te overmeesteren. Een verslavende serie die erg lekker wegkijkt, mede door Elba en de rest van de uitstekende cast. Vier sterren.

Cast
Naast Idris Elba (Luther) zijn ook Neil Maskell (The Mummy), Eve Myles (Broadchurch), Christine Adams (Batman Begins), Max Beesley (Operation Fortune: Ruse de Guerre) en Ben Miles (Tetris) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Jim Field Smith en George Kay (Lupin).

Acteur Max Beesley en Christine Adams in de serie 'Hijack'

Vanaf 28 juni zijn de eerste afleveringen van Hijack te zien op Apple TV+. Deze productie bevat zeven afleveringen van ongeveer 50 minuten. Elke dinsdag volgen er nieuwe delen. Genre: thriller, drama.

Actuele video's

Meer actuele video's