Serierecensie: Dertigers blijft het beste op de Nederlandse 'soap'markt

Serierecensie: Dertigers blijft het beste op de Nederlandse 'soap'markt
Nederlandse serie in laatste seizoen

Film :

Vanaf 3 juni is het vierde seizoen van Dertigers te zien op NPO 3 en NPO Start (en vooruit te kijken op NPO Plus). De Nederlandse soapliefhebbers hoeven na het stoppen van Goede Tijden Slechte Tijden voorlopig niet te stoppen met kijken, want deze serie is nog steeds een uitstekende zomerserie, helaas voor de laatste keer. Lees hier de eerste indruk van Dertigers seizoen 4.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gemeenschappelijk trauma
Een hechte vriendengroep van dertigers deelt lief en leed en een gemeenschappelijk trauma, dat met geheimen omgeven is. Dat heeft geleid tot een smeulende bom, omdat de vrienden hun wederzijdse verwijten en vragen niet uitspreken. Dat stelt hun hechte vriendschap op de proef.

De cast van 'Dertigers' seizoen 4. Bron: BNNVARA

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 76% | IMDb ★ 7,8

Deze beoordeling is gebaseerd op de eerste vier afleveringen van Dertigers.

We krijgen bij dit laatste seizoen te maken met een tijdsprong van een jaar, die wat veranderingen ten opzichte van het derde seizoen teweeg brengt. De serie laat de problemen van de dertigers bijna foutloos zien en zal daardoor ontzettend herkenbaar zijn voor de mensen die zelf met de problemen te maken hebben. De serie had al een soap element in zich, maar het vierde seizoen gooit daar nog een zichtbaar schepje bovenop. En dat is absoluut niet slecht. Sterker nog: het werkt zelfs beter. Er komt in ieder geval geen vierde seizoen en dat is jammer, want dit hoogtepunt is eigenlijk nog te laag om te stoppen. Kunnen we misschien de nieuwe serie Veertigers verwachten? We hopen het. 4 sterren.

Cast
De zeven vrienden worden gespeeld door Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus, Leonoor Koster, Eva Laurenssen en Jelle de Jong. Deze productie wordt geleid door Lykele Muus (De Zitting).

Vanaf 3 juni 2023 is Dertigers seizoen 3 te streamen op NPO 3 (en NPO Start en NPO Plus). Genre: komedie. Aantal afleveringen: 24. Lengte afleveringen: ca. 43 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's