Formule 1 GP van Groot-Brittannië (Silverstone): wanneer en waar zie je de race?

Formule 1 GP van Groot-Brittannië (Silverstone): wanneer en waar zie je de race?
Gaat Max weer overmeesteren?

Sport :

De tweede van de drie circuits voor de zomerstop is een redelijk legendarische: het circuit van Silverstone in Engeland. De ene na het andere F1 team is hier gevestigd en dus is het voor velen een thuisrace. Gaat Max Verstappen hier net zo veel klasse laten zien als in Oostenrijk?. Vanaf vrijdag 7 juli is het volledige Formule 1-raceweekend te zien bij onder meer Viaplay en F1TV Pro.

Lees hier waar je de Formule 1 in 2023 kunt kijken.

Niet het circuit van Max?
In 2022 kwam Max Verstappen niet of nauwelijks voor in het verhaal van het circuit van Silverstone. Omdat hij over een brokstuk van een concurrent reed, kwam hij met een gehavende wagen maar tot P7. Overigens won de Ferrari coureur Carlos Sainz zijn eerste GP op het circuit. Na een shootout weekend in Oostenrijk is het nu overigens weer tijd voor een 'normaal' weekend.

Tijdschema GP van Groot-Brittannië (Silverstone) 2023

Vrijdag 7 juli

  • 13.30 uur: eerste vrije training
  • 17.00 uur: tweede vrije training

Zaterdag 8 juli

  • 12.30 uur: derde vrije training
  • 16.00 uur: kwalificatie (samenvatting)

Zondag 9 juli

  • 14.55 uur: voorbeschouwing race
  • 16.00 uur: race (samenvatting)

Lees ook de volledige kalender van het Formule 1 seizoen van 2023.

Viaplay
Het seizoen 2023 wordt voor de tweede keer uitgezonden door streamingdienst Viaplay. De dienst kun je natuurlijk online vinden, maar voor de Formule 1 is ook een speciale zender beschikbaar gemaakt.

De Formule 1 GP van Groot-Brittannië is op zondag 9 juli om 14.00 uur te zien bij Viaplay en F1TV Pro. Vanaf vrijdag 7 maand zijn ook de vrije trainingen en de kwalificatie te zien op Viaplay en F1TV Pro. Lees en bekijk alle aankondigingen, tijdschema's, samenvattingen en hoogtepunten van de Formule 1 in ons Formule 1-dossier.

Actuele video's

Meer actuele video's