Recensie: Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One is adembenemend, spannend en spectaculair

Recensie: Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One is adembenemend, spannend en spectaculair
En 61-jarige Tom Cruise doet zijn stunts nog steeds zelf

Film :

Vanaf 13 juli draait de film Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One in de bioscopen. Over een paar jaar zou acteur Tom Cruise met pensioen moeten gaan, maar bij het zien van deze film is die tijd nog ver weg. Maak je klaar voor levensgevaarlijke stunts, flitsende vechtscènes, Rome in chaos en een denderende trein op rampkoers. Lees hier de filmrecensie van Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"We all share the same fate"
Het verhaal van Ethan Hunt gaat verder. Hij en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden.

Actrice Hayley Atwell (Grace) en Tom cruise (Ethan Hunt) in de film 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 8,3

Terwijl de productie voor Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two al in volle gang is, schiet Tom Cruise met het eerste deel wéér raak. Een nieuw epos in de inmiddels imponerende reeks van Mission Impossible-films. Een groot deel van de uitstekende cast van Fallout keert terug, met onder andere een prachtige Rebecca Ferguson, Simon Pegg en Ving Rhames in opnieuw sterke en grappige bijrollen. We vliegen ook in dit deel weer de aardbol over, we komen onder meer in Rome, Venetië, Abu Dhabi en zelfs héél even in Amsterdam. De film blijft 163 minuten boeien, vooral door de gigantische actie en de sensationele en waanzinnige treinscène in de Oostenrijkse Alpen als finale. Het verhaal wordt goed afgerond totdat we in 2024 Part Two mogen verwelkomen en dat doen wij met open armen. Vierenhalve ster.

Cast
Naast Tom Cruise (Top Gun: Maverick) en Hayley Atwell (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two) zijn ook Ving Rhames (Mission: Impossible Rogue Nation), Rebecca Ferguson (Silo), Simon Pegg (The Undeclared War), Vanessa Kirby (The Son), Henry Czerny (Ready or Not), Pom Klementieff (Guardians of the Galaxy Vol. 3) en Esai Morales (Titans) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Christopher McQuarrie (Jack Reacher).

Vanaf 13 juli 2023 is de film Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie, thriller, drama. Tijdsduur: 163 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's