Recensie: emotionele docu The Deepest Breath over extreme sport vrijduiken staat nu op Netflix

Recensie: emotionele docu The Deepest Breath over extreme sport vrijduiken staat nu op Netflix
Met Alessia Zecchini en Stephan Keenan

Film :

Vanaf 19 juli is de documentaire The Deepest Breath te zien op Netflix. Alessia Zecchini heeft één droom: de beste vrijduiker ter wereld worden. Gevaren als black-outs liggen altijd op de loer en de dood is altijd dichtbij. Lees hier de filmrecensie van The Deepest Breath.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

One dive. One breath. One chance.
Een duikkampioen Alessia Zecchini en een veiligheidsduiker Stephen Keenan lijken ondanks hun uiteenlopende carrières voorbestemd om hun krachten te bundelen. In de diepte van de oceaan jagen ze hun dromen na.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,1

Het verhaal gaat over vrijduiker Alessia Zecchini en haar zoektocht om een wereldrecord te breken met de hulp van veiligheidsduiker Stephan Keenan. Deze film gebruikt beelden van echte gebeurtenissen, gefilmd door duikers en veiligheidsteams. Sommige scènes zijn aangevuld met archiefbeelden en reconstructies. Het verhaal wordt onder andere vertelt door de vaders van Stephan en Alessia. Populair onder de duikers zijn locaties als de Vertical Blue (Bahama's) en The Blue Hole (Egypte): prachtige plekken waar het gezicht van de dood overal zichtbaar is. Een zeer emotionele, benauwde en spannende documentaire waar zakdoeken gegarandeerd nodig zijn. Vier sterren.

Cast
Onder andere Alessia Zecchini en Stephen Keenan zijn te zien in deze documentaire. Deze productie is gemaakt door Laura McGann (Revolutions).

Vanaf 19 is de documentarie The Deepest Breath te zien op Netflix. Genre: documentaire. Tijdsduur: 108 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's