Serierecensie: Secret Invasion is Marvels spionnenserie vol gemiste kansen

Serierecensie: Secret Invasion is Marvels spionnenserie vol gemiste kansen
Met Samuel L. Jackson en Olivia Colman

Film :

Vanaf 21 juni staat het volledige eerste seizoen van Secret Invasion op Disney+. Alhoewel recensent Niels enorm uitkeek naar deze serie, blijft het gevoel van gemiste kansen over. En dat is niet de eerste keer bij een Marvel serie. Lees hier onze serierecensie van Secret Invasion.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Rebellen
Nick Fury is terug uit het SABER ruimtestation. Hij heeft zijn belofte aan de Skrulls gebroken en een rebellengroep bestaande uit deze buitenaardse wezens probeert een Derde Wereldoorlog te veroorzaken door verschillende explosies over de hele wereld te laten plaatsvinden. Aan Nick Fury en zijn vriend Talos de taak dit te voorkomen: want wie kun je nu echt vertrouwen?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 6,6

Wat begon als een serie met enorm veel potentie (lees ook onze eerste indruk daarover) blijkt uiteindelijk een vrijwel lege huls te zijn. Uiteraard blijft de serie door het vele acteertalent goed overeind: Samuel L. Jackson lijkt te zijn verstopt in zijn rol en Olivia Colman, Emilia Clarke en zelfs Kingsley Ben-Adir zijn geweldige toevoegingen aan de serie. Maar net als bij veel van de Marvel Disney+ series is het schrijfwerk het probleem: ook in deze serie lijkt een filmscript te zijn geschreven waaraan een aantal onnodige scènes zijn toegevoegd om de lengte voor zes afleveringen geschikt te maken. Wat in dit geval enorm jammer is, want het verhaal zelf bevat veel goede elementen en bij het nodige bijschaven had er veel meer ingezeten. Een serie vol gemiste kansen. 3 sterren.

Cast
Naast Samuel L. Jackson (The Hitmans Wifes Bodyguard) en Ben Mendelsohn (To Catch a Killer) spelen ook Olivia Colman (The Crown), Emilia Clarke (Solo: A Star Wars Story) en Kingsley Ben-Adir (Barbie) rollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Kyle Bradstreet (Mr. Robot).

Ben Mendelsohn als Talos in 'Secret Invasion'. Bron: Marvel Studios/Disney

Vanaf 26 juli 2023 is de volledige serie Secret Invasion te streamen op Disney+. Genre: misdaad, actie. Totaal aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 35-45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's