Docudrama De zaak Schaap: fraude bij een landsadvocaat vanaf vrijdag te zien op NPO 2

Docudrama De zaak Schaap: fraude bij een landsadvocaat vanaf vrijdag te zien op NPO 2
Met reconstructies en Jeroen Spitzenberger als verteller

Kijktip :

Vanaf vrijdag 4 augustus kun je op NPO 2 kijken naar De zaak Schaap: fraude bij een landsadvocaat. Deze docuserie vertelt het bijzondere verhaal over de grootste fraude in de Nederlandse geschiedenis van de advocatuur en het notariaat.

De zaak Schaap: fraude bij een landsadvocaat gemist? Kijk elke aflevering terug bij Gids.tv

Miljoenen euro’s verduisterd
Acteur Jeroen Spitzenberger is de verteller en geeft meer informatie over het onderzoek naar de misstanden op het kantoor van landsadvocaat Pels Rijcken. Door bestuursvoorzitter en topnotaris Frank Oranje werden in twintig jaar miljoenen euro’s verduisterd en zijn collega’s hadden niets door. Oranje werd zelfs gezien als ‘Mr Integrity’.

Met reconstructies
Deze fraudezaak is altijd een mysterie gebleven, toen de zaak dreigde uit te komen in 2020 stapte Oranje uit het leven. Hierdoor zijn veel vragen nog steeds onbeantwoord. Het is een documentaire waarin ook reconstructies te zien zijn. Zo worden diverse thema’s aan de kaak gesteld: hoe zit het met de reputatie van de landsadvocaat en hoe is het mogelijk dat niemand deze fraude destijds heeft opgemerkt?

De zaak Schaap: fraude bij een landsadvocaat is vanaf vrijdag 4 augustus om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De zaak Schaap: fraude bij een landsadvocaat terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's