Serierecensie: The Bear seizoen 2 zet opnieuw de standaard voor culinair drama

Serierecensie: The Bear seizoen 2 zet opnieuw de standaard voor culinair drama
Laat deze series maar veel Emmy's winnen

Film :

Vanaf 2 augustus staat het tweede seizoen van The Bear op Disney+. Na het succesvolle eerste seizoen, dat al meerdere awards won en in de Emmys van dit jaar ook wel prijzen gaat pakken, is er nu het tweede. En die is misschien wel net zo goed. Lees hier de recensie van The Bear seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sterrentent
Carmen “Carmy” Berzatto, een jonge kok die uit de wereld van 'fine dining' komt. Na een hartverscheurend overlijden binnen zijn familie keert hij terug naar zijn geboortestad Chicago om het familiebedrijf, een sandwichwinkel, te runnen. In dit tweede seizoen wil Carmy samen met Sydney een sterrentent van de sandwichshop maken, maar hij komt ook een oude bekende tegen...

Bron: FX/Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 92% | IMDb ★ 9,0

Het eerste seizoen was al geweldig, maar het tweede kiest een iets andere aanpak: de koks gaan verbouwen! Ieder karakter krijgt dit seizoen een eigen verhaallijn, die ook nog eens perfect past binnen één van de thema's die in dit seizoen centraal staan: persoonlijke angsten, zelfbeeld en zelfvertrouwen, twijfels en ruimte voor liefde in het leven. En dan hebben we natuurlijk nog het voedsel, dat van heerlijke sandwiches dit seizoen is veranderd in prachtig uitziende gerechten. The Bear is vrijwel perfect, van het acteerwerk tot de dialogen en van de sets tot de boodschappen. Vooral de aflevering waarin de familie Berzatto kerst viert - met daarin cameos van Emmy genomineerden en Oscarwinnaars - is er eentje die lang in je gedachten blijft hangen. Vijf sterren.

Cast
Naast Jeremy Allen White (Film) zien we ook Ebon Moss-Bachrach (Andor) en Ayo Edebiri (Bottoms) in deze serie. Daarnaast is een flinke rits cameos van bekende Hollywood sterren te zien. Deze productie wordt geleid door Christopher Storer (Eight Grade).

Vanaf 2 augustus 2023 is The Bear seizoen 2 te streamen op Disney+. Genre: drama, komedie. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 25-65 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's