Recensie: Heart of Stone kopieert op matige wijze en zonder schaamte succesvolle spionnenfilms

Recensie: Heart of Stone kopieert op matige wijze en zonder schaamte succesvolle spionnenfilms
Met Gal Gadot

Film :

Vanaf 11 augustus staat de film Heart of Stone op Netflix. De zomerblockbuster van Netflix is over het algemeen een groot succes maar niet altijd de beste film. Ook voor Heart of Stone is deze omschrijving er weer eentje die hout snijdt. Lees hier de recensie van Heart of Stone.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Klassieke spion of nieuwe inlichtingen?
Rachel Stone is een inlichtingenagent én de enige vrouw die tussen haar machtige, wereldwijde vredeshandhavingsorganisatie en het verlies van haar meest waardevolle - en gevaarlijke - bezit staat.

Gal Gadot in 'Heart of Stone'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★½

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 5,2

De film maakt reclame met de loze kreet 'from the executive producers of Dead Reckoning Part One' en technisch gezien klopt dat: Dana Goldberg en Don Granger, producenten van deze film, zaten ook in het zevenkoppige (!) 'executive' team van de laatste Mission: Impossible film. Dat het dan nodig was om grote delen uit die film en een aantal van zijn voorganger schaamteloos te kopiëren en vervolgens een veel matigere versie te maken, dat betwijfelen we ten zeerste. Gal Gadot haalt het beste uit een slechte situatie, Jamie Dornan is zoals altijd verrassend prettig om naar te kijken en Matthias Schweighöfer en Sophie Okonedo zetten ook een leuke rol weg, maar verder is er weinig positiefs te melden over deze film. Je hoopt dat Netflix met dit soort films wat vaker weet te verrassen, maar voorlopig blijft het alleen bij Extraction - positief nieuws: er komt daarvan gelukkig een derde deel. Van deze film mag dat tweede deel wat ons betreft uitblijven, maar gezien het einde zal dat wel niet. 1,5 ster.

Cast
Naast Gal Gadot (Red Notice) en Jamie Dornan (A Private War) spelen ook Alia Bhatt (RRR), Matthias Schweighöfer (Army of Thieves) en Sophie Okonedo (Ratched) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tom Harper (Wild Rose).

Vanaf 11 augustus 2023 is Heart of Stone te kijken op Netflix. Genre: actie, misdaad. Tijdsduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's