WK atletiek in Boedapest live op tv en online: wanneer zie je de Nederlanders?

WK atletiek in Boedapest live op tv en online: wanneer zie je de Nederlanders?
Femke Bol en Sifan Hassan als kopvrouwen

Sport :

Van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus is het zo ver: de WK atletiek in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In een programma van acht dagen komen de beste atleten van de wereld uit op bijna het hoogste podium, ook om alvast hun vorm te meten voor de Spelen in Parijs volgend jaar. De NOS is er de hele tijd live bij met tv-uitzendingen op NPO 3 en live verslag via NOS.nl.

Het programma van het WK volgt verderop in dit artikel

NOS
Goed nieuws voor de loopliefhebbers, want het wereldkampioenschap is ook dit keer weer gewoon bij de publieken te zien. Elke avondsessie is er een tv-registratie op NPO 3, gepresenteerd door Herman van der Zandt. Daarin komt een rits analisten voorbij, waaronder voor het eerst Dafne Schippers, oud-wereldkampioen op de 200 meter. Vanuit Boedapest doen verslaggever Jeroen Stekelenburg en analist Gregory Sedoc hun praatje.

Programma WK atletiek 2023

De onderdelen die hieronder genoemd worden zijn onderdelen waaraan (mogelijk) Nederlandse deelname is. Het volledige programma vind je op de website van de Atletiekunie.

Zondag 27 augustus
Vanaf 7.00 uur: ochtendsessie, met o.a:

  • 7.00 uur: marathon (m)

Vanaf 20.00 uur: avondsessie (te zien op NPO 3), met o.a:

  • 20.05 uur: Hoogspringen (v), finale
  • 20.10 uur: 5.000 meter (m), finale
  • 20.20 uur: Speerwerpen (m), finale
  • 20.45 uur: 800 meter (v), finale
  • 21.10 uur: 3.000 meter steeplechase, finale
  • 21.37 uur: 4x400 meter (m), finale (Nederlands team)
  • 21.47 uur: 4x400 meter (v), finale

Favorieten
Er zitten in het Nederlandse kamp uiteraard weer een aantal toppers. Dan doelen we natuurlijk op Femke Bol op de 400 meter horden en Sifan Hassan op de 1500 meter, maar ook op Abdi Nageye op de marathon, Lieke Klaver op verschillende looponderdelen, Anouk Vetter en Nadine Visser op de zevenkamp en de verschillende estafetteploegen. Genoeg Nederlands genieten dus.

Het WK atletiek in Boedapest is van zaterdag 19 tot en met zondag 27 augustus te zien op NPO 3 en NOS.nl. De hoogtepunten van het toernooi vind je ook op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV