Recensie: The Monkey King is voorspelbare animatiefilm op Netflix

Recensie: The Monkey King is voorspelbare animatiefilm op Netflix
Met Jimmy O. Yang als de Monkey King

Film :

Vanaf 18 augustus staat de film The Monkey King op Netflix. Netflix Animation en Pearl Studios werkte al samen aan het redelijke succes dat Over The Moon heet en een nominatie ontving voor 'beste animatiefilm'. Dat zien we bij deze film niet zo snel gebeuren... Lees hier de recensie van The Monkey King.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Goden en demonen
De apenkoning beschikt over een magische gevechtsstok. Deze wordt gestolen door de drakenkoning waarop de aap een missie aanvat en het tegen goden en demonen opneemt. Hij moet echter ook een persoonlijk gevecht aangaan.

Jimmy O. Yang en Jolie Hoang-Rappaport in 'The Monkey King'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 57% | IMDb ★ 5,8

Deze film is gebaseerd op een Chinees volksverhaal die in een hoop Chinese verhalen (en dus ook films) verwerkt zit, komt er nu voor het eerst een internationale animatiefilm. In plaats van een ondeugend aapje is er in deze versie gekozen voor een soort arrogante antiheld die je ook wel eens in superheldenfilms tegenkomt. Dat is iets dat totaal niet werkt en dat geldt eigenlijk ook wel een beetje voor de rest van de film. De humor is vooral geschreven voor een jong publiek, die ook de kleurrijke en drukke animatie goed kunnen waarderen. Het verhaal is eendimensionaal, maar goed te volgen. Er zitten ook wat bijzondere extraatjes in, maar verder is het niet veel bijzonders. 2 sterren.

Cast
Naast Jimmy O. Yang (Crazy Rich Asians) en Bowen Yang (The Lost City) spelen ook Jolie Hoang-Rappaport, Stephanie Hsu (Joy Ride) en BD Wong (Heart of Stone) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Anthony Stacchi (The Boxtrolls).

Vanaf 18 augustus 2023 is The Monkey King te kijken op Netflix. Genre: avontuur, komedie, (animatie). Tijdsduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's