Musicalspektakel Dagboek van een herdershond live zie je zondag op NPO 1

Musicalspektakel Dagboek van een herdershond live zie je zondag op NPO 1
Met o.a. Thomas Cammaert en Angela Schijf

Kijktip :

Zondag kun je bij NPO 1 kijken naar een bijzondere voorstelling van Dagboek van een herdershond live. De moderne vertelling van de televisieserie uit de jaren ‘70 wordt een musicalspektakel dat live wordt gespeeld vanuit Sittard-Geleen.

Dagboek van een herdershond live gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Het verhaal
In Dagboek van een herdershond live treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke toe tot een gelovige gemeenschap in een klein dorp in Limburg. Ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas. Het verhaal speelt zich af tussen 1914 en 1919, de tijd van de opkomst van de mijnen in Limburg die de bevolking grote voorspoed zou brengen, maar dat bleek een illusie. Ongelukken, ziekte, armoede en kansenongelijkheid zijn aan de orde van de dag. Dagboek van een herdershond was van 1978 tot 1980 als tv-serie op de Nederlandse televisie te zien en werd vorig jaar een musical.

Ook Francis van Broekhuizen zingt mee
In het stuk komt een groot aantal bekende namen voorbij. Thomas Cammaert speelt de rol van Erik Odekerke. Angela Schijf neemt de rol van Engelbewaarder op zich en Nandi van Beurden speelt Miete. Verder zijn ook Jon van Eerd en William Spaaij in Dagboek van een herdershond live te zien en operazangeres Francis van Broekhuizen speelt ook een rol.

Dagboek van een herdershond live is zondag 3 september om 20.25 uur te zien op NPO 1. Daarna kun je Dagboek van een herdershond live terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's