Serierecensie: El Cuerpo en Llamas [Burning Body] is waargebeurd verhaal met Spaans temprament

Serierecensie: El Cuerpo en Llamas [Burning Body] is waargebeurd verhaal met Spaans temprament
Met Úrsula Corberó, Quim Gutiérrez en José Manuel Poga

Film :

Vanaf 8 september is de serie El Cuerpo en Llamas te zien op Netflix. Met het nummer 'Love me Tender' van Elvis Presley wordt een auto overgoten met benzine en in brand gestoken. Het is het begin van een moordmysterie vol intriges, leugens en grote geheimen. Lees hier de serierecensie van El Cuerpo en Llamas.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"No fire lights itself"
De serie speelt zich af in mei 2017. De verkoolde resten van politieagent Pedro worden gevonden in een uitgebrande auto bij het stuwmeer van Foix in Barcelona. De ontdekking wekt al snel de interesse van de omwonenden. Vooral wanneer het onderzoek een netwerk van giftige relaties, bedrog, geweld en seksuele schandalen aan het licht brengt waarbij Pedro en twee collega-politieagenten betrokken zijn: zijn partner Rosa en haar ex-vriend Albert. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 8,2

Deze stoere en zenuwachtige Spaanse serie begint met de tekst: 'gebaseerd op een waargebeurd verhaal met dramatische aanpassingen'. Een moordmysterie die eindigd in de rechtzaal met de grote vraag: wie heeft Pedro vermoord? Dat is natuurlijk vragen om wat dramatische aanpassingen. We zien de beeldschone actrice Úrsula Corberó in de rol van de net zo beeldschone Rosa, die rustig met een minirok op de motor stapt. Met maar liefst acht afleveringen van rond de 50 minuten wordt er ruimschoots de tijd genomen om dit verhaal vol dubbele bodems uit de doeken te doen. Fans van biografische verhalen hebben dit weekend een bingewaardige serie om in een keer uit te zitten, want een Spaanse tragedie vol sensuele momenten en spanning hand in hand gaan is er eentje die er met de bijna dertig graden op de thermometer in zal gaan als koek. Drie sterren.

Cast
Naast Úrsula Corberó (Money Heist) en Quim Gutiérrez (Jungle Cruise) zijn ook José Manuel Poga (Toro), Isak Férriz (Below Zero) en Eva Llorach (Elite) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Jorge Torregrossa (Elite).

Acteur Quim Gutiérrez (Albert) in de serie 'El Cuerpo en Llamas'

Vanaf 8 september 2023 is de serie El Cuerpo en Llamas te zien op Netflix. Genre: mysterie, thriller, misdaad, drama. Deze serie bevat 8 afleveringen.

Actuele video's

Meer actuele video's