Serierecensie: Liebes Kind [Dear Child] is bingewaardig spannende thriller

Serierecensie: Liebes Kind [Dear Child] is bingewaardig spannende thriller
Uitstekend acteerwerk regeert

Film :

Vanaf 7 september staat de serie Liebes Kind op Netflix. Deze Netflix-serie is een huiveringwekkende thriller die de schokkende waargebeurde levens van Natascha Kampusch en Marc Dutroux weer in herinnering brengt. Lees hier de recensie van Liebes Kind.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Volledige afzondering
Lena leeft in volledige afzondering in een streng beveiligd huis met de twee kinderen Hannah en Jonathan. Ze eten, gaan naar het toilet en naar bed op precies voorgeschreven tijden. Zodra een mysterieuze man de kamer binnenkomt, gaan ze in de rij staan om hun handen te laten zien. Ze doen alles wat hij zegt. Totdat de jonge vrouw weet te ontsnappen. Na een bijna fataal auto-ongeluk wordt ze opgenomen in het ziekenhuis, vergezeld door Hannah. Dan komen diezelfde nacht Lena's ouders aan in het ziekenhuis.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,5

De thriller Liebes Kind begint heftig, waarmee de toon direct wordt gezet. Het is overduidelijk dat er van alles niet klopt zodra dochter Hannah verpleegkundige Ruth in het ziekenhuis begint te vertrouwen. De 12-jarige Hannah laat steeds meer details los over het leven dat zij, haar broertje en hun moeder achter slot en grendel leiden. Liebes Kind geeft je bij vlagen kippenvel vanwege overeenkomsten met het leven van Natascha Kampusch of dat van Marc Dutroux. De verhaallijn is verrassend en de serie weet zo de spanningsboog hoog te houden: als kijker wil je direct door met de volgende aflevering. De duistere sfeer in Liebes Kind is vooral te danken aan het uitstekende acteerwerk van Naila Schuberth. Haar karakter Hannah is de spil in het huiveringwekkende scenario waarin niets is wat het lijkt, maar toch ook weer wel gegeven de spannende plotwendingen. Het onverwachte einde van Liebes Kind zorgt voor een halve ster extra: drie en een halve ster.

Cast
Naast Kim Riedle (Skylines) zien we Naila Schuberth (Bird Box: Barcelona), Sammy Schrein (Billy Kuckuck) en Julika Jenkins (Tatort) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Tom Spiess (Frau Müller Muss Weg!).

Kim Riedle in 'Dear Child'

Vanaf 7 september 2023 is Liebes Kind te streamen op Netflix. Genre: Thriller. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's