Serierecensie: Justified: City Primeval in humor en actie zo scherp als een mes

Serierecensie: Justified: City Primeval in humor en actie zo scherp als een mes
Vervolg op topserie uit 2010

Film :

Vanaf 6 september staat het eerste seizoen van Justified: City Primeval op Disney+. In 2010 startte de geweldige moderne westernserie Justified, die zowel een terugkeer van het westerngenre als de definitieve doorbraak van acteur Timothy Olyphant betekende. Kan zijn terugkeer iets toevoegen aan het grote succes van de televisieklassieker? Lees hier de recensie van Justified: City Primeval.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sociopaat
Het verhaal speelt zich af acht jaar nadat Givens Kentucky heeft verlaten. Nu woont hij in Miami waar hij zijn leven als U.S. Marshal en parttime vader van een 14-jarig meisje in evenwicht houdt. Een toevallige ontmoeting op een snelweg in Florida stuurt hem naar Detroit en hij kruist het pad van Clement Mansell, ook bekend als The Oklahoma Wildman. Clement is een gewelddadige sociopaat die al eens door de vingers van de beste van Detroit is geglipt en dat nu weer wil doen.

Timothy Olyphant in 'Justified: City Primeval. Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 84% | IMDb ★ 7,6

Het vervolg op de geweldige serie Justified haalt niet het niveau van die serie, maar we kunnen niet zeggen dat het niet geweldig is om Givens, ook na een kleine tien jaar nog steeds op dezelfde (uitstekende) wijze geportretteerd door Timothy Olyphant. Wat dat betreft lijkt dit vervolg best wel op zijn voorganger: de humor, de actie en de vlijmscherpe dialogen zijn gebleven, maar er zijn zeker wat dingen anders en nieuw. De nieuwe 'cowboy moordenaar' Mansell, gespeeld door Boyd Holbrook, geeft een interessante nieuwe invalshoek aan dit seizoen en de 'vervangende' politieman Raymond Cruz, die qua temperament best wel wat weg heeft van Givens, is een personage die een prima voortzetting van de serie zou kunnen betekenen. Uiteindelijk lijkt de boodschap van de serie niet anders dan die van het origineel: denk niet al te veel na over zaken die je doet, want dan zou je wel eens het risico kunnen lopen dat je snel onder de graszoden terecht komt. Dat wordt nog eens versterkt door een bijzonder leuke en dubbelzinnige soundtrack. 4 sterren.

Cast
Naast Timothy Olyphant (Full Circle) zien we ook Aunjanue Ellis (King Richard), Vondie Curtis-Hall (Raymond & Ray) en Boyd Holbrook (Indiana Jones and the Dial of Destiny) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Michael Dinner (Unbelievable), Gwyneth Horder-Payton (Pam & Tommy) e.a.

Vanaf 6 september 2023 is Justified: City Primeval te streamen op Disney+. Genre: western, drama, misdaad. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 44-52 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV