Recensie: A Haunting in Venice geeft aantrekkelijke mix tussen spanning en (persoonlijk) drama

Recensie: A Haunting in Venice geeft aantrekkelijke mix tussen spanning en (persoonlijk) drama
Kenneth Branagh's Hercule Poirot keert terug!

Film :

Vanaf donderdag 14 september draait de nieuwe film A Haunting in Venice in de Nederlandse bioscopen. Hercule Poirot is terug voor een nieuw avontuur, die zowel voor hemzelf als voor de kijkers spannender is dan we met hem hebben meegemaakt... Het is bijna Halloween, en dat hebben we geweten ook! Lees hier de filmrecensie van A Haunting in Venice.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Everywhere you go... death follows"
De gepensioneerde Hercule Poirot woont een seance bij in Venetië net na de Tweede Wereldoorlog. Wanneer een van de gasten wordt vermoord, is het aan de beroemde en voormalige detective om als vanouds de moordenaar te ontmaskeren.

Kenneth Branagh als Hercule Poirot. Bron: 20th Century Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 6,8

We waren al een liefhebber van de vorige twee films uit de Hercule Poirot-saga (Murder on the Orient Express in 2017 en Death on the Nile in 2022), maar deze A Haunting in Venice doet er nog eens een schepje bovenop. We krijgen een kijkje in het karakter van Poirot en zien hem veranderen gedurende de film en krijgen er daarnaast ook nog eens een flinke portie spanning en zelfs zo hier en daar een kleine jumpscare bij. Het is duidelijk dat het verhaal waarop deze Christie-verfilming gebaseerd is niet heel lang is, want Branagh en screenwriter Green lijken veel ruimte te hebben om zijpaadjes te bewandelen. En dat werkt wel, mede door de bijzonder goede cast - die minder extreem grote namen bevat - en een prachtige balans tussen muziek, donkere cinematografie en geluid die je constant het gevoel geeft dat je in de maling wordt genomen. Eigenlijk net als dat Poirot dat zelf voelt. 4 sterren.

Cast
Deze productie is geregisseerd door Kenneth Branagh (Death on the Nile), die tevens de hoofdrol speelt. Naast Branagh spelen ook Jamie Dornan (Heart of Stone), Jude Hill (Belfast), Kyle Allen (West Side Story) en Michelle Yeoh (Everything, Everywhere, All at Once) in deze film.

Vanaf 14 september 2023 is A Haunting in Venice te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: misdaad, mysterie. Tijdsduur: 104 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's