De broeders Van Rossem start woensdag op NPO 2: nieuwe serie sinds overlijden Sis

De broeders Van Rossem start woensdag op NPO 2: nieuwe serie sinds overlijden Sis
Maarten en Vincent van Rossem gaan op pad

Kijktip :

Vanaf woensdag kun je kijken naar De broeders Van Rossem, het programma met Maarten en Vincent van Rossem. De broers krijgen nu hun eigen serie na Hier zijn de Van Rossems, sinds hun zus Sis in 2022 is overleden. De broeders Van Rossem is vanaf 13 september te zien bij NPO 2.

De broeders Van Rossem gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verleden en actualiteit
In De broeders Van Rossem bezoeken Maarten en Vincent diverse steden in Nederland, met speciale aandacht voor een bepaald thema zoals energie, natuur of wonen. Tijdens hun bezoek verkennen ze de geschiedenis van de plek, waarbij ze verbanden leggen tussen het verleden en de actualiteit.

Emmen
De broers bezoeken allerlei plekken, zoals Emmen, Texel, Den Haag, Nijmegen. Ook gaan ze naar Wageningen, de plek waar ze zijn opgegroeid waar veel herinneringen liggen. De historicus en architectuurhistoricus gaan ook het gesprek aan met inwoners en betrokkenen. In de eerste aflevering gaan ze naar Emmen, de vondst van turf, aardolie en gas hebben de geschiedenis van Emmen en omgeving sterk bepaald. Op eigen wijze verdiepen Maarten en Vincent van Rossem zich in de opkomst en neergang van de streek aan de hand van fossiele brandstoffen.

De broeders Van Rossem is vanaf 13 september iedere woensdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De broeders Van Rossem terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's